AOÇ Arazisinin Gizlice Pay Edildiği Belediye Başkanının Konuşmasında Ortaya Çıktı

TAKİP ET

800 dönümlük Atatürk Orman Çiftliği arazisinin MİT, Özel Kuvvetler Komutanlığı,Tarım ve Orman Bakanlığı arasında pay edildiği ve yüzlerce dönümlük alanın yapılaşmaya açılacağı ortaya çıktı.

Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) Etimesgut ilçesinde yer alan tam 800 dönümlük kısmı yapılaşmaya açıldığı, MHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmayla ortaya çıktı.

MHP’li Demirel, 4 Aralık tarihinde Etimesgut Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Etiler Caddesi’nin doğusunda yer alan yaklaşık 800 dönümlük AOÇ arazisine ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’nca bir çalışma başlatıldığını belirtti.

Demirel, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan uygun görüşü alınarak bir planlama yapıldığını, yaklaşık 90 dönümlük bir AOÇ arazisinin Tarım ve Orman Bakanlığı’na, 250 dönümlük kısmının Özel Kuvvetler Komutanlığı’na ve geriye kalan kısmının ise Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) tahsis edildiğini açıkladı.

MHP’li Demirel, tutaklarla da kayıtlı altına alınan konuşmasında, Tarım ve Orman Bakanlığı’na tahsis edilen 90 dönümlük AOÇ arazisi üzerinde yangın söndürme uçakları için hangarlar yapılacağını söyledi. Özel Kuvvet Komutanlığı’na tahsis edilen 250 dönümlük alana ise helikopter hangarları yapılacağı belirtildi.

Tutanaklarda yer alan ifadelere göre, Belediye Başkanı Demirel, 'MİT’e tahsis edilen alana ne yapılacağının da bilinmediğini, bunun için de Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na itiraz ettiklerini' aktardı.

oaç arazisi belediye başkanı ortaya çıkardı aoç arazisi pay edildi aoç arazisi mit aoç arazisi özel kuvvetler etimestgut etimesgut mhpli belediye başkanı ortaya çıkardı enver demirel 800 dönümlük arazi yapılaşmaya açı