AP Başkanı: Ağır Otoriter Eğilimin İşareti

TAKİP ET

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, Erdoğan'ın büyükelçilerin sınır dışı edileceğine ilişkin açıklamasını eleştirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada "Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu nasıl terbiyesizliktir, siz burayı neresi zannediyorsunuz ya? Burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil, anlı şanlı Türkiye. Burada Dışişleri'ne gelip de talimat veremezsiniz. Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim" demiş, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada Türk Dışişleri'nin konuya açıklık getirmesinin beklendiği belirtilmişti.

Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili ise Reuters'a yaptığı açıklamada diğer 9 ülke ile istişare halinde olduklarını söylemişti.

Kısa süre önce seçimlere giden Almanya'da hükümet ortağı olması ihtimali bulunan EDP Sözcüsü Alexander Lambsdorff, Erdoğan'ın kararının akıllıca olmadığı gibi diplomatik de olmadığını belirterek ittifakın birliğini zayıflatacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli ise "Osman Kavala için Özgürlük" etiketiyle yaptığı paylaşımda "Türk hükümetinin on büyükelçiyi sınır dışı etme kararıı ciddi bir otoriterleşme eğiliminin işaretidir. Yılmayacağız" ifadelerine yer verdi.

AP Başkanı Ağır Otoriter Eğilimin İşareti david sassoli avrupa parlamentosu erdoğan 10 büyükelçi sınır dışı istenmeyen kişi