AP Sakharov Ödülü'nü Belaruslu Muhalif Kadınlara Verdi

TAKİP ET

Avrupa Parlamentosu'nun insan hakları ve ifade özgürlüğünü savunanlara özel Sakharov Ödülü bu yıl Belarus'taki muhalif lider Svetlana Tikhanovskaya öncülüğündeki kadınlara verildi.

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) insan hakları ve ifade özgürlüğünü savunanlara verdiği Sakharov Ödülü'nün bu yılki sahipleri erkekler değil kadınlar oldu. ÖdülüBelarus'taki muhalif lider Svetlana Tikhanovskaya öncülüğündeki kadınlar aldı.

1988'den beri insan haklarını ve temel özgürlükleri savunan kişi ve kuruluşları onurlandırmak için AP tarafından verilen Sakharov Ödülü geçen sene de hapiste bulunan Uygur ekonomist İlham Tohti'ye verilmişti.

AP Başkanı David Sassoli, Strazburg'da yaptığı konuşmada ödülü alan Belaruslu muhalif lider Svetlana Tikhanovskaya, Nobel Ödüllü Svetlana Aleksieviç, müzisyen ve siyasi aktivist Maria Kalesnikava ve siyasi aktivistler Volha Kavalkova ve Veranika Tsapkala'nın da aralarında bulunduğu kadınların cesaretine dikkat çekti.

 

 

belarus mualif kadınlar ap avrupa parlamentosu ap muhalif liderlere ödül verdi shakarov ödülü belaruslu muhalif kadınlara verildi Svetlana Tikhanovskaya Svetlana Aleksieviç Maryia Kalesnikava belaruslu muhalif kadınl