AP'de Konuşan Borrel: İmparatorluklar Geri Geliyor 'Rusya Çin ve Türkiye'

TAKİP ET

Josep Borrell, Avrupa Parlamentosu'nda Doğu Akdeniz ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu dış ilişkiler konularındaki Genel Kurul toplantısında, milletvekillerine hitaben konuştu.

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Doğu Akdeniz ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu dış ilişkiler konularındaki Genel Kurul toplantısında milletvekillerine hitaben konuşan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, eski imparatorlukların geri gelmeye başladığını belirterek "Bunlardan üçü Rusya, Çin ve Türkiye. Bunlar küresel ve bölgesel yaklaşımlarla gelen eskinin büyük imparatorlukları. Bu durum bizim için yeni bir ortam sunuyor." ifadesini kullandı.

Borrell, Türkiye'nin Oruç Reis gemisinin Antalya limanına gitmesini "doğru yönde atılmış bir adım" olarak değerlendirerek "Bu da bize diyalog için daha fazla adım atılabileceğine yönelik umut vadediyor. Bunu askeri yöntemlerle değil, diyalog ve müzakere ile çözeceğiz" dedi.

joseph borrell ap türkiye çin rusya doğu akdeniz oruç reis gemisinin çekilmesi doğru adım yunanistan müzakareler avrupa aprlamentosundan konuştu eski imparatorluklar geri dönüyor