AP'de 'Türk Bayrağı AB Bayrağı ile İç İçe Gösterilmesin' Polemiği

TAKİP ET

Avrupa Parlamentosu'nda Türk bayrağının AB bayrağı ile iç içe gösterilmesi parlamenterler tarafından tepki çekince ekrandan kaldırıldı.

Avrupa Parlamentosu'na video konferans aracılığı ile bağlanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşması sırasında yayınlanan Avrupa Birliği ve Türkiye bayraklarının iç içe gösterilmesi polemiğe neden oldu.

Yeşiller grubundan Alman Avrupa Parlamenteri Reinhard Bütikofer, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sondaj çalışmalarının tartışıldığı Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi'nde söz alarak "İki bayrağın bu şekilde iç içe geçmesini beğenmedim. Türk bayrağındaki yıldız Avrupa Birliği bayrağındaki yıldızları gölgede bırakıyor. Bu böyle olmamalı. Belki de logo yeniden gösterilmemeli" şeklinde konuştu.

Oturumu yöneten Avrupa Parlamenteri David McAllister ise "Bu bizim logomuz değil, bu sunumu açık ve net bir şekilde Türk bakan hazırladı. Bir bakalım göstermemek mümkün mü? Salonda bulunan Türk yetkililerin bunu duyduğunu sanıyorum" dedi.

ab avrupa parlamentosu türk bayrağı ab ve türkiye bayrağı iç içe gösterilmesin parlamento üyeleri tepki gösterdi mevlüt çavuşoğlu ab ve türkiye bayraklarının iç içe olması tepki çekti türk bayrağı polemiğe neden oldu