Apple Cinsiyet Ayrımı Yaşayan Çalışanını Süresiz İzne Çıkardı

TAKİP ET

Apple, ofiste cinsiyetçi tavırlar gördüğüne dair tweetler atan bir kadın mühendisi süresiz izne çıkardı ve Slack'ten uzak durmasını istedi.

Apple’da kıdemli program yöneticisi olan Ashley Gjøvik, iş yerinde cinsiyetçi tavırlara maruz kaldı. Erkek çalışanlar tarafından aşağılandığını belirten Gjøvik, konuyla ilgili tweetler attı. Gjøvik'in tweetlerini fark eden Apple, başarılı mühendisi süresiz izne çıkardı. 

Gjøvik, The Verge ile yaptığı röportajda düşmanca çalışma ortamı, cinsiyetçilik, taciz ve mobbinge uğradığını belirterek, “Aylardır güvenli olmayan çalışma koşulları konusunda endişelerimi dile getiriyorum. Onlardan araştırma yaparken düşmanca çalışma ortamını hafifletmelerini istedim. Başlangıçta bana ruh sağlığı tedavisi ve tıbbi izin teklif ettiler. Onlara bunun anlamsız olduğunu ve gözetim ve sınırlar oluşturmaları gerektiğini söyledim. Başka bir seçenek yoksa bana ücretli idari izin verebileceklerini ekledim. Görünüşe göre sınır koymak için hiçbir çaba göstermediler, bunun yerine beni idari izne çıkardıklarını söylediler ve şirketteki belirli politikalarla ilgili endişelerimi dile getirdiğim Slack’te beni istemediklerini ima ettiler. Ayrıca, şirketteki diğer kadınlarla bire bir görüşmemi istemediklerini de ima ettiler ki bu, benim şu an yapmakta olduğum şeydi” dedi.

Süresiz izne çıkarıldığını çalışan ilişkileri ekibinin yayımladığını mesajla öğrendiğini de ekleyen Gjøvik, sesini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor. 

Ashley Gjøvik apple cinsiyetçilik mobbing taciz çalışan süresiz izin