Apple Clips Uygulaması Nedir ve Nasıl Kullanılır?

TAKİP ET

Apple Clips uygulaması nedir ve nasıl kullanılır? Sorunu yazımızda detaylıca cevaplandıracağız. Clips uygulaması Apple tarafından geliştirilmiş, ücretsiz kullanıma sahip bir video düzenleme uygulamasıdır. Apple mağazada birçok uygulama video düzenleme amaçlı olarak kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Fakat ücretli ve kısıtlı özellikler ile kullanıcılar istediğini bulamamıştır. Kullanıcıların bu talebini tespit eden Apple 2017 senesinde ücretsiz olarak Clips uygulamasını yayınlamıştır.

Apple Clips uygulaması nedir ve nasıl kullanılır? Sorunu yazımızda detaylıca cevaplandıracağız. Clips uygulaması Apple tarafından geliştirilmiş, ücretsiz kullanıma sahip bir video düzenleme uygulamasıdır. Apple mağazada birçok uygulama video düzenleme amaçlı olarak kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Fakat ücretli ve kısıtlı özellikler ile kullanıcılar istediğini bulamamıştır. Kullanıcıların bu talebini tespit eden Apple 2017 senesinde ücretsiz olarak Clips uygulamasını yayınlamıştır. Kullanıcıların birçok video düzenleme işlerini ücretsiz olarak yapabileceği uygulama çıktığından bu yana Apple kullanıcılarının en çok tercih ettiği video düzenleme uygulaması olmuştur. Türkçe dahil 32 dil desteği bulunan uygulama geliştirmeleri devam etmektedir. Iphone modeline göre uygulama özellikleri daha fazla ya da az olmaktadır. Apple Store’da kolayca bulunacak uygulama profesyonel veya amatör tüm video editlemek isteyenler için yeterli özelliklere sahiptir.

Iphone Clips Ne İşe Yarar?

Apple mağazada ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan uygulama, video düzenleme işlemleri için oldukça fazla özelliğe sahiptir. Özellile sosyal medyada fotoğraf ve video paylaşmayı seven kişiler için en doğru uygulamadır. Uygulama içeriğinde bulundurduğu birçok geçiş efekti, özel filtreler, özel sahne, ses efektleri ve daha birçok özelliği ile video düzenleme işlemlerinde etkili bir uygulamadır.

Büyük miktarda kullanıcıları etkilemeyi başaran uygulama tamamen ücretsizdir. Ayrıca güncellemeleri devam etmekte olan uygulama sorunsuz kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Apple kullanıcılarının bir numaraları video düzenleme uygulaması olan Clips ülkemiz dahil tüm dünyada yaygın bir kullanıma sahiptir. Profesyonel ve amatörler için uygun olan uygulama direkt paylaşım özelliği ile de kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarmıştır.

Apple Clips Destekleyen Telefonlar

En az IOS 15.0 sürüm gerektiren uygulama sadece Iphone cihazlarda kullanılmaktadır. Sürüm özelliği ile uyumlu olduğu modeller Iphone 6s ve sonrası modellerde sorunsuz çalışmaktadır. Farklı modellere sunulmakta olan özellikler mevcuttur. Örneğin son gelen güncelleme ile sadece Iphone 13 içindir. Profesyonel kamerasına uygun olarak gelen yazılım güncellemesi ile çekilen videolarda sahneyi değiştirme özelliği gelmiştir. Bu durumda Iphone 13 ile çekilmiş bir videonun arka planı kolayca değiştirilebilmektedir. Uygulama detayları ile çalışma prensibi ve kullanım alanları bu şekildedir. Apple Clips uygulaması nedir ve nasıl kullanılır? Sorusunun detaylı cevaplandırmasını yazımızın ilgili başlığından bulabilirsiniz.