Apple Watch IMEI ve Seri Numarası Nasıl Öğrenilir?

TAKİP ET

Apple Watch IMEI ve seri numarası nasıl öğrenilir? Sorusu her cihazda olduğu gibi Apple cihazlarının IMEI ve seri numarası öğrenilmesi gerektiğinde merak edilen konulardan biridir. IMEI numarası on beş haneden oluşan ve cihazların kimliği diye nitelendirilen bir numaradır. Seri numarası ise cihazı tanımlamak için verilen ve başla eşi olmayan bir numaradır. Bazı durumlarda elinizdeki cihazın IMEI ve seri numarasını bilmeye ihtiyacınız olabilir. Apple Watch IMEI ve seri numarası nasıl öğrenilir?

Apple Watch IMEI ve seri numarası nasıl öğrenilir? Sorusu her cihazda olduğu gibi Apple cihazlarının IMEI ve seri numarası öğrenilmesi gerektiğinde merak edilen konulardan biridir. IMEI numarası on beş haneden oluşan ve cihazların kimliği diye nitelendirilen bir numaradır. Seri numarası ise cihazı tanımlamak için verilen ve başla eşi olmayan bir numaradır. Bazı durumlarda elinizdeki cihazın IMEI ve seri numarasını bilmeye ihtiyacınız olabilir. Peki Apple Watch IMEI ve seri numarası nasıl öğrenilir? İnceleyelim.

Apple Watch IMEI Öğrenme İşlemi

Apple Watch cihazınız yanınızda olsa da olmasa da IMEI ve seri numarası öğrenme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Apple Watch cihazınız yanınızdayken IMEI öğrenme işlemi oldukça basittir. Şu adımları izleyerek kolayca IMEI öğrenebilirsiniz.

Yapmanız gereken ilk şey Apple Watch cihazınızdan Digital Crown’a basarak listelenmiş görünüme geçiş yapmanız gerekir.

Cihazı listelenmiş görünüme aldıktan sonra ayarlar bölümüne gitmelisiniz.

Ayarlar ekranına gelmenizin ardından önünüzde açılan ekranda genel seçeneğine tıklayarak ilerlemelisiniz.

Genel seçeneğinden sonra hakkında bölümüne geçmeniz gerekir.

Cihazınızda aşağı yönlü hareket ederek en altta yer alan seri numarası ya da IMEI bölümüne tıklamalısınız.

Bu işlemleri yaptıktan sonra karşınızda cihazın  IMEI ve seri numarası yer alacaktır.

Apple Watch Cihazınız Yanınızda Yoksa IMEI Öğrenilebilir Mi?

Apple Watch cihazınız yanınızdayken IMEI ve seri numarası öğrenme oldukça basittir. Ancak Apple Watch cihazınız yanınızda yoksa bu bilgileri öğrenebilmek için iPhone cihazınıza ihtiyacınız vardır. iPhone cihazından Apple Watch IMEI öğrenmek için yapmanız gerekenler şu şekildedir.

İlk olarak iPhone üzerinden Apple Watch cihazınızın IMEI ve seri numarasını öğrenmek istiyorsanız daha önce bu iki cihazı eşleştirmiş olmanız gerekir. Eşleştirme yaptıysanız hiçbir sıkıntı olmadan işleme devam edebilirsiniz.

iPhone cihazınızda yer alan Apple Watch uygulamasını açmalısınız.

Saatim seçeneğine tıklayarak açılan ekranda genel seçeneğine basın.

Genel seçeneğinden sonra karşınızdaki ekranda hakkında seçeneği çıkacaktır.

 Hakkında seçeneğine tıklayarak aşağıda yer alan bölümden Apple Watch cihazınızın IMEI ve seri numarasını öğrenebilirsiniz.

IMEI ve seri numarasından, Apple Watch IMEI ve seri numarası nasıl öğrenilir? Sorusundan bahsettik. Siz de seri numarası ve IMEI numarası öğrenmek istiyorsanız bu işlemlerle kolayca öğrenebilirsiniz.