Apple'ın CEO'su Tim Cook Mahkeme Karşısında

TAKİP ET

Yargıya taşınan Epic Games-Apple savaşında Apple CEO'su Tim Cook hakim karşısına çıktı.

Epic Games'in App Store'un komisyon oranlarının yüksekliğini neden göstererej Fortnite için farklı bir ödeme sistemi hayata geçirmiş, bunun üzerinde de Apple, Fortnite'ı App Store'dan kaldırmıştı. Bunun üzerine Mayıs ayında Epic Games tarafından açılan dava kapsamında Apple CEO'su hakim karşısına çıktı.

Apple Store'daki komisyon ve ödemelerle ilgili soruya cevap veren Cook, App Store'da alternatif ödemeye izin verilmediğini ve tüm satınalmaların yüzde 30 komisyonla gerçekleştirildiğini belirterek Apple kullanıcılarına bu konuda ihtiyari bir seçim hakkı tanınmadığı iddialarına ilişkin olarak ise "Birçok Android modelini ya da iPhone'u seçme konusunda tercih hakları var diye düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

Cook, Mahkeme Başkanı Yargıç Yvonne Gonzalez Rogers'ın uygulama geliştiricisi kullanıcıların yüzde 40'ının Apple Store'dan memnun olmadıklarını gösteren anket sonuçları hakkında sorduğu soruya ise bu araştırmadan haberdar olmadığı ancak uygulama başvurularının aşağı yukarı yüzde 40'ının reddedildiğini belirterek cevap verdi.

Dava nın mahkeme tarafından ay sonuna kadar karara bağlanması bekleniyor.

Apple'ın CEO'su Tim Cook Mahkeme Karşısında