Aptala Anlatır Gibi: Yaz Saati Uygulamasına Neden Son Verilmeli?

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kalıcı yaz saati uygulamasının neden sonlandırılması gerektiğine ilişkin bir video yayımladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu YouTube kanalında "Yaz saati uygulamasına neden son verilmeli?" başlıklı bir video yayımladı.

Videoda öğretmenlerin, öğrencilerin, annelerin ve uzmanların görüşlerine yer verildi.

Kalıcı yaz saati uygulamasıyla birlikte Türkiye, Iğdır'ın yerel saatine göre yaşıyor, uyanıyor ve uyuyor. Ancak Türkiye'deki 46 milyon elektrik abonesinin yüzde 13'ünün Ordu Fatsa'dan Gaziantep Oğuzeli'ne uzanan 37,5. Doğu Boylamının doğusunda, yüzde 87'sinin ise batısında yer aldığı biliniyor. Yani Bakanlığın iddiasının tersine, ortada bir tasarruf yok.

Kalıcı yaz saati uygulamasının bir sonucu olarak işlerine, okullarına gitmek için karanlıkta yola çıkan vatandaşlar, bilhassa kadınlar güvenlik endişesi yaşıyor. İnsanlar güneş doğmadan uyanmak zorunda kalkıyor ancak gün ortasına kadar ayılamıyor. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi "Gün doğmadan yola düşenler ülkesi" haline getiren kararına ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yayımladığı video şu şekilde:
 

yaz saati kalıcı yaz saati ekrem imamoğlu recep tayyip erdoğan