Araç Kaskosu Deprem Hasarını Karşılıyor Mu?

TAKİP ET

6 Ocak'ta sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 ilde etkili olan depremler sonucunda 6 binden fazla bina yıkıldı, binlerce kişi hayatını kaybetti.

Bu felaketin ardından, binlerce araçta çeşitli seviyelerde hasarlar meydana geldi. Araç kaskosu deprem hasarlarını karşılar mı sorusu, DASK'ın konutlara hasar ödemesinden sonra gündeme gelemeye başladı. 

Kasko Zararı Karşılıyor Mu?

Deprem nedeniyle aracı zarar gören kişinin kasko poliçesi yoksa zararını kendisi karşılak zorunda. Fakat araçta kasko poliçesi varsa bu durum değişiyor. Tüm poliçelerin içerisinde yer alan "deprem teminatı" neticesinde bütün zararlar kasko tarafından karşılanıyor. 

Arabası kaskolu olup depremden dolayı hasara uğramış araç sahipleri, aracın piyasa rayiş bedelini çok hızlı bir şekilde talep edip alabilirler.

Araçta Kısmı Hasar Varsa Kasko Karşılar Mı?

Araçlarda kısmı hasar varsa bu durumu eksperler karar veriyor. İlk önce hasar dosyası açılarak eksper tarafından araç inceleniyor ve tarmir masraflarının karşılnıp karşılanmayacağına karar veriyor. 

Bütün Kasko Şirketlerinde Deprem Masraflarını Karşılıyor Mu?

"Deprem" her poliçede yer alması gereken zorunlu bir maddedir. Kişi ancak kendisi istemediğini belirtmesi durumunada sözleşmeden çıkarılır. 

 

Deprem Araç Kasko Araç kaskosu deprem hasarını karşılıyor mu deprem hasarı hasarlı araç