Aralarında Mültecilerin de Olduğu Organize Suç Örgütünün, Vahşi Kuşları Yakalayıp Yurt Dışına Kaçırarak Sattığı İddia Edildi

TAKİP ET

Aralarında mültecilerin de olduğu iddia edilen organize suç örgütünün, Kızılırmak Deltası başta olmak üzere birçok bölgede Doğan, Şahin, Kartal gibi yırtıcı kuşları çeşitli tuzak ve düzenekler ile yakalayıp daha sonra yurt dışına kaçırarak sattıkları iddia edildi.

Aralarında mültecilerin de olduğu iddia edilen organize suç örgütünün, Türkiye'nin yaban hayatına adeta musallat olarak Kızılırmak Deltası dahil olmak üzere birçok bölgede yırtıcı kuşları türlü tuzak ve düzenek ile yakalayıp daha sonra ise yurt dışına kaçırıp orada sattıkları idda edildi.

Kuş gözlemcisi ve yaban hayatı uzmanı olan Emin Yoğurtcuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu işi yapan suç örgtünün, Kuşların göç ettiği sahil rotalarına adeta yerleştiklerini ifade ederken aynı zamanda bu işin içinde resmi görevi olan Türk yetkililerin de olduğunu ileri sürdü.

Ayrıca çeteleşme durumunun olduğundan bahseden Yoğurtçuoğlu, Samsun'da bu çetelerin korumacı görevi yapan kişilere dahi saldırdığını da ifade etti. Yoğurtcoğlu, AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u gönderisine etiketleyerek bu şahısların yakalanıp cezalandırılmasını istedi.

'Ülkede Yırtıcı Kuş Kalmadı Resmen. Ne Gökdoğan, Ne Ulu Doğan…'

Yoğurtcuoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında kullandığı ifadeler şu şekilde:

''Bir şey anladım. Sanırım hiç düzelmeyeceğiz. Bir şeyleri insanlar iyi yapsın diye uğraşmayı birkaç aydır bırakmıştım. Depremden sonra özellikle, saçıma sakalıma beyazlar düştü. Doğru bildiğim işleri yapmaya devam etmeye ve ötesi için üzülmemeye çalışmaya karar verdim. Bir adam çıktı karşıma. “Sen kimsin ki olanı biteni değiştireceğini sanıyorsun” dedi. “Ağaçlar kesiliyorsa, kuşlar gidiyorsa bu onların da bizden çekeceği zulmü öğrenmeleri anlamına da gelir” dedi. Durdum düşündüm. Ağrıma gidiyor insanın bu aymazlığı ama bir yandan haklıydı. Sadece işimi doğru yapmaya, çok konuşmamaya ve bana bu hayatta verilen görevleri bir kaplan sertliğiyle ama bir balık derinliğiyle üstlenmeye karar verdim. Geçiş süreci zor ama bu yeni kararım bana biraz rahatlama getirdi. Ancak kulağıma o kadar çok kötü haber çalınıyorki, delirecek gibi oluyorum. Mesela Kızılırmak Deltası’nda ve birçok yerde Türkiye’ye yerleşen “mülteci” kardeşlerimizden bazıları, doğan işine girmiş. Yırtıcı kuşlarımızı yakalayıp yurt dışına kaçırıp satıyorlar. İşin içinde resmi Türk yetkililerinden de var! İsim isim öğrendik. Resmen organize suç örgütü! Ülkemin güzelim kuşları, sakaları, gökdoğanları bu pis ellerin kucağında… Fotoğrafları gösterildi biri bana, dahası kendim görüyorum tuzakları, düzenekleri! Göz bebeğimiz Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde bile durum aynı. Kuşların göç ettiği sahilleri yol geçen hanına çevirmiş bu pislikler! Durumdan herkesin haberi var üstelik. Pislikleri yakalayıp yakalayıp salmak durumunda kalıyorlar! Yüce devletimiz istese iki dakikada bitirir bunları. Suratım buradaki fotoğraflar gibi kızarıyor, çıldırıyorum. Öfkeleniyorum… Konuştuğumuz kişilerle ayrıldıktan sonra uzun uzun sakinleşmeye, ellerimi başıma alıp kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Söz konusu doğa ve bu Anadolu topraklarının canlıları olunca kederleniyorum. Biz onların sahibi değiliz ama burası bize emanet bir coğrafya. Burayı bilmeyenler olabilir ama burayı sevmeyenler, kendi pis adetlerini buraya taşıyanlar burada yaşamamalı. Kavimler göçü tarih boyunca yaşandı ama gelenleri yaptıkları bu alçak suçlardan sonra görmezden gelmemeliyiz! Yakında bu işin detayları ortaya çıkacak. Bütün resmi çalışan doğa korumacılar, bizler öfkeliyiz! Ülkede yırtıcı kuş kalmadı resmen. Ne Gökdoğan, ne Ulu Doğan… Şahin ve kartalları bile eskisi kadar sık görmüyorum. Sakin olmak gerek ama her gün bu güzelim kuşları bu pis ellerde, kötü emellerde görmekten bizim de gözümüz rahat etmiyor!

'Hem Suçlu Hem Güçlüler. Özellikle Samsun’da Çok Ciddi Bir Çete Var'

Lütfen bu yasadışı iş yapan ve resmen organize bir şekilde yaban hayatımıza, doğal canlılığımıza zarar verenleri kabahatlar kanunundan çıkartıp, organize suç örgütü şeklinde değerlendirin. Türk Ceza Kanunu’na göre yakalanıp yargılanmalı bu çok dişli canavarlar! Yırtıcı kuş kalmayınca tarlaları fareler basacak, ürün bile yiyemeyeceksiniz. Ali Yerlikaya, Yılmaz Tunç, lütfen bu işe bir el atın. Korumacı arkadaşlarımıza bile saldırıyorlar. Hem suçlu hem güçlüler. Özellikle Samsun’da çok ciddi bir çete var. Üst tivitte bahsettiğim durumu uzun süredir takipteyiz ancak daha fazla kayıtsız kalamıyoruz. Görevli Doğa Koruma Milli Park ve Samsun Büyükşehir Personelini zorluyorlar. Şu an konu bir cumhuriyet başsavcımızın elinde. Lütfen ilgilenin. Olanlar karşısında yerimizde duramıyoruz…''

 

vahşi hayvan satışı yırtıcı kuş emin yoğurtcuoğlu organize suç örgütü kartal şahin doğan hayvan kaçakçılığı mülteci Sığınmacı