Arama Kurtarma Ekibi Namaz Molası Verdi: Kazazedeler Göçük Altında Can Verdi

TAKİP ET

Samsun Vezirköprü'de toprak altında kalan Kenan ve Hayati Ak kardeşlerin yaşamlarını yitirmesi sonrası yapılan soruşturmada kazaya müdahale etmeye giden AFAD ekibinin yolda namaz molası verdiği ortaya çıktı.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 23 Ağustos 2020 günü meydana gelen olayda, bir eve içme suyu bağlantısı yapan Kenan Ak (20), çökme sonucu yaklaşık 5 metre derinlikte toprak altında kaldı. Olayı gören ağabey Hayati Ak (25), kardeşini kurtarmak için kanala atladı. Ancak bu sırada meydana gelen ikinci toprak kaymasında Hayati Ak da göçük altında kaldı.

AFAD ekibi, vatandaşlar ve jandarmanın katıldığı kurtarma çalışmaları sürerken olay yerine geldi ancak göçük altında kalanların cansız bedenlerine ulaşılabildi. AFAD ekibinin geç geldiğini ileri süren vatandaşların şikâyeti üzerine Samsun Valiliği’nin başlattığı soruşturmada, AFAD ekibinin olay yerine birkaç kilometre kala 5-7 dakika kadar namaz ve ihtiyaç molası verdiği ortaya çıktı.

Ekibi taşıyan aracın şoförü E.K. yazılı savunmasında şunları söyledi: “Olay yerine 3-5 kilometre kala aracı durdurarak namaz kılma hususunda daha yüksek sesli konuşmalar gerçekleşti. Araç içerisinde oluşan ortam aracı sağlıklı bir şekilde kullanmama engel teşkil ettiğinden, herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek adına, aracı durdurmak zorunda kaldım."

Ekipte yer alan S.D. savunmasında, “Acil durum ihbarı gelir gelmez ekiple beraber derhal olay yerine intikal ettik. 5-7 dakikalık mola ise, 2 saatlik yol düşünüldüğünde, hayatın olağan akışı içerisinde son derece makuldür" dedi

afad arama kurtarma Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi göçük kızılay türk kızılayı göçük altında kaldı göçük altında öldü can verdi göçük altında can verdi samsun samsunda göçük s