Arap Basını Türkiye'deki Müslüman Kardeşler Üyelerinin Gözaltına Alındığını Yazdı

TAKİP ET

Arap basını Türkiye'de Müslüman Kardeşler örgütünün önde gelen bazı isimlerinin gözaltına alındığını yazdı.

Mısır, Türkiye'nin Libya'daki hamleleri nedeniyle normalleşme görüşmelerini durdurduğunu açıkladı. Öte yandan Arap basını Türkiye'nin Müslüman Kardeşler örgütünün önde gelen bazı isimlerini gözaltına aldığını yazdı.

Londra merkezli Asharq Al-Awsat gazetesinin iddiasına göre, Mısır'da düzenlenecek BM iklim zirvesini protesto çağrısı yapan Türkiye'deki 34 Müslüman Kardeşler üyesi gözaltına alındı.

Türkiye'nin bu yolla Mısır'la ilişkileri normalleştirme konusunda ciddi olduğu mesajı vermeyi amaçladığı ileri sürüldü.

Müslüman Kardeşler'le bağlantılı bazı yayın organlarına ve sosyal medya paylaşımlarına dayandırılan haberde, Mısır'da protesto eylemi hazırlığında olan bazı örgüt üyelerinin, kamu güvenliğine zarar verdikleri gerekçesiyle sınır dışı listesine alındığı da kaydedildi.

Örgütün Yayınları Durdurulmuştu

Türkiye, daha önce de ülkede yayın yapan Müslüman Kardeşler'le bağlantılı televizyonlardan Kahire yönetimine eleştirileri azaltmasını istemiş, örgütün uydu kanalı Mekameleen TV nisan ayında yayınlarına Türkiye dışında devam edeceğini açıklamıştı.

Geçen hafta da Mısırlı gazeteci Hossam al-Ghamry, Twitter hesabından Türkiye'de ev hapsinde tutulduğunu ve sınır dışı edilebileceğini yazmıştı.

İstanbul'da yaşayan Ghamry'nin televizyon programının da “Mısır'a yönelik sert yayınları sürdürdüğü” gerekçesiyle Türk makamların isteğiyle durdurulduğu bildirilmişti.

Öte yandan Asharq Al-Awsat gazetesi, Mısır'ın Türkiye'nin bu adımlarını yeterli bulmadığını ve Müslüman Kardeşler liderlerinin iadesi konusunda ısrarcı olduğunu da aktardı.

Müslüman Kardeşler akp mısır türkiye