Arap Birliği 12 Yıl Aradan Sonra Suriye'yi Yeniden Kabul Etti

TAKİP ET

Arap dünyası hükûmetlerinin temsilcileri Kahire'deki oylama ile Suriye'yi 12 yıl aradan sonra yeniden Arap Birliğine kabul etti.

Arap dünyası hükûmetlerinin temsilcileri Kahire'deki oylama ile Suriye'yi 12 yıl aradan sonra yeniden Arap Birliğine kabul etti.

Mısır'ın başkentindeki oylama, 19 Mayıs'ta Suudi Arabistan'ın ev sahipli yapacağı Arap Birliği Zirvesi'nden kısa süre önce gerçekleşti.

Suriye'nin Arap Birliğine üyeliği, 12 yıl önce, tırmanan iç gerilim üzerine askıya alınmıştı. Dev bir savaşa dönüşen ve o tarihten bu yana süren dönemde beş yüz bine yakın insan hayatını kaybetti ve 23 milyonluk ülke nüfusunun yarısı yer değiştirdi.

Uluslararası Siyaset Uzmanı Michael Doran, Suriye'nin Arap Birliğine yeniden kabul edilmesini şöyle değerlendirdi:

"Arap Birliği Suriye'yi memnuniyetle karşılıyor. Biden Hükûmeti, Tahran'a duyduğu kendine zarar çekimiyle, Suriye'nin yeniden bütünleşmesini sessizce destekledi ve elleri kana bulanmış Esad'ı rehabilite etmekle suçlanmamak için sürece başkalarının öncülük etmesine izin vermeye her zaman dikkat etti."

Doran'ın değerlendirmesine orijinal dilinde Twitter hesabından ulaşılabiliyor:

The Arab League welcomes Syria back. Team Biden, with its self-destructive attraction to Team Tehran, has quietly promoted Syria’s reintegration, ever careful to let others lead the process so Washington can’t be accused of rehabilitating Assad, whose hands are soaked

arap birliği suriye michael doran esad