Arap Birliği'nden Türkiye karşıtı açıklama

TAKİP ET

Barış Pınarı Harekatı 4

Barış Pınarı Harekatı 4. gününde 14 köy temizlendi ve 415 terörist öldürüldü. Hava ve kara operasyonlarının devam ettiği bölge ağır bombardıman altında tutuluyor.

Türkiye'nin haklı olarak sınır güvenliğini sağlamak ve Türkmenlerin zorla göç ettirilmesini engellemek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı devam ediyor. Teb Abyad ve Resulayn bölgesinde devam eden operasyonda kritik M4 bölgesi askerilerimiz tarafından kontrol altına alındı. 120 kilometre uzunluğundaki hattı teröristlerden temizlemek isteyen mehmetçik şu ana kadar 415 teröristi etkisiz hale getirdi.

Arap Birliği'nden açıklama

Arap Birliği Türkiye karşıtı bir açıklama yayınladı.Açıklamada "Arap Birliği olarak Türkiye'nin Suriye topraklarındaki operasyonunu kınıyoruz. Arap Birliği Suriye'ye dış müdahaleyi kınıyor, Türkiye Kuzey Suriye'de demografik değişim istiyor. Türkiye'nin saldırganlığı Suriye topraklarının bir kısmını ele geçirmeyi amaçlıyor. Türkiye'yi Suriye'deki saldırganlığına son vermeye ve güçlerini buradan çekmeye çağırıyoruz
Türkiye'nin saldırganlığı konusunda birleşik bir pozisyona ulaşmak için harekete geçme çağrısında bulunuyoruz.

Türkiye'nin Suriye'ye saldırısını reddediyor ve kınıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Mısır YPG teröristleriyle görüştü

Mısır Dışişleri Bakan Samih Şükri YPG teröristleriyle Kahire'de görüştü. Sözde YPG temsilcileriyle görüşen Şükri Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı nasıl durduracaklarını görüştüklerini bildirdi.

arap birliği barış pınarı pkk pyd suriye