Arap Ev Sahibi, Ev Tutmak İsteyen Türk'ü Mülakata Soktu: 'Mesleğin Riskli, Kirayı Düzenli Ödeyemezsin'

TAKİP ET

Bir zamanlar öyleydi, Türkiye hâlâ Türklerin mi?

"Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" fantezisi ile memleketi tarihinin en derin ekonomik buhranlarından birine sokan AKP, yurda döviz girişini sağlayabilmek için hemen her türlü yolu mübah görüyor. Türk lirasını pul eden hükümet, Türk vatandaşlığını da haraç mezat satıyor. Kısa bir süre öncesine kadar 250 bin dolar karşılığında satılan Türk vatandaşlığının fiyatı, kısa bir süre önce 400 bin dolara çıkarıldı.

Türkiye, Dünyada Vatandaşlığını En Ucuza Satan 3. Ülke


Bunun yanı sıra, Türk vatandaşlarına yabancılara konut satışı sırasında KDV alınmadığı ortaya çıktı.

Konut sektöründe yaşanan akıl almaz fitar artışları, vatandaşların belini bükmüş durumda. Kanada gibi ülkeler mülk fiyatlarının yükselişini engellemek için yabancılara konut satışlarını kısıtlarken tam tersine kolaylaştıran Türkiye'de vatandaşlar, artık Arap ev sahipleri tarafından "mülakat"a sokuluyor.

Son olarak gazeteci Candaş Tolga Işık'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu.

Işık söz konusu paylaşımında "Bir gazeteci arkadaşıma sonunda kiralık bir ev bulduk. Emlakçıyla anlaştılar, ev sahibi mülakata çağırdı! Iraklı ev sahibi 'Mesleğin riskli kirayı düzenli ödeyemezsin' diye evi vermemiş. Bir insanın 6 ay önce geldiği ülkede o ülkenin 40 yıllık vatandaşını riskli bulması rezaleti" ifadelerini kullandı.

candaş tolga ışık arap ev sahibi tutmak isteyen kiracıyı türk türkü mülakata soktu mesleğin riskli kirayı düzenli ödeyemezsin işgalciden satılık vatan tamgatürk