Arap Prensi, Erdoğan'la Çektirdiği O Fotoğrafı Basına Servis Ettirdi

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti hiç bu kadar aşağılanmamıştı.

Mısır'daki İhvan lideri Muhammed Mursi iktidarının darbeyle devrilmesinin ardından darbeci lider Sisi'ye karşı sert tavır alan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetiyle körfez ülkelerinin ilişkileri bozulmuştu.

AKP'nin 15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü tarafından girişilen ve Türk milleti tarafından akamete uğratılan askeri kalkışmanın arkasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin olduğunu iddia etmesiyle körfez ülkeleriyle ilişkiler iyice bozulmuştu.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın emriyle katledilmesinin ardından ilişkiler kopma noktasına gelmiş ve Suudi Arabistan, Türkiye'den ithalatı fiilen kesmişti.

Sedat Peker'in ifşalarının ardından BAE ile, Erdoğan hükümetinin Türkiye'yi ciddi bir ekonomik buhrana sokmasının ardından da Cemal Kaşıkçı davası Suudi Arabistan'a devredilerek Suudi Arabistan'la ilişkiler düzeltildi. Prens Muhammed bin Selman dün Ankara'yı ziyaret ederek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Selman'ın Ankara'da tören birliğini "Selamun aleyküm" diyerek selamlaması ve Türkçe olmayan selam karşısında Türk askerlerinin çoğunun cevap vermemesi sosyal medyada gündem olmuştu.   Ziyaretin ardından Suudi Arabistan Krallığı'nın kontrolündeki haber siteleri Erdoğan ve Prens Selman'ın tek bir fotoğrafını manşetlerine koydu.

Söz konusu fotoğrafta Prens Selman'ın pişkin biçimde sırıttığı, Erdoğan'ın ise yere baktığı görülüyor. Tek bir enstantaneden ibaret olan fotoğrafın Selman'a yakın haber kaynaklarında ısrarla kullanılması ise dikkat çekti.

İktidara yakınlığıyla bilinen ekonomist Necmettin Batırel, Erdoğan-Selman görüşmesinden en az 10 milyar dolarlık bir SWAP anlaşmasının çıkacağını yazmıştı.

Necmettin Batırel: 1 Yıl İçinde Enflasyonun Esamesi Okunmayacak

arap prensi prens selman veliaht prens muhammed bin selman erdoğan çektirdiği o fotoğrafı servis ettirdi