Araplar İstanbul'da Kendi Gece Yaşamlarını Yarattı: Türkler Alınmıyor, Çalışanlar Kaçak, Müşteriler Kaçakçı

TAKİP ET

Türkiye'de kendi alanlarını yaratan milyonlarca kaçak, sığınmacı ve göçmen; Taksim başta olmak üzere İstanbul'un birçok bölgesinde kendi gece hayatı mekânlarını da yarattı. 10Haber'in araştırması, bu mekânlarda yaşanan türlü usulsüzlükleri ortaya koydu.

Türkiye'de kendi alanlarını yaratan milyonlarca kaçak, sığınmacı ve göçmen; Taksim başta olmak üzere İstanbul’un birçok bölgesinde kendi gece hayatı mekânlarını da yarattı. 10Haber'in araştırması, bu mekânlarda yaşanan türlü usulsüzlükleri ortaya koydu.

10Haber'in ekibi, Suriyeli bağlantıları Ahmet aracılığıyla girdikleri ilk mekândan, gazeteci olduklarının anlaşılması üzerine atılıyor.

Ahmet adlı bağlantıları, atılmalarının nedenini kamuya yansıyan haberler sonrası "Ümit Özdağ'ın onları linç etmesi" olduğunu söylüyor.

Kaçak, sığınmacı ve göçmenlerin gece hayatı mekânlarında çalışanların ağırlıkla Suriyeli, müşteri kitlesinin çoğunluğu ise Kuveyt veya Katar vatandaşlarından oluşuyor.

Nihayet bir mekâna kabul edilen ekip, sırf içeri girebilmek için 2500 Türk lirası ödeme yapıyor. Bu ödeme üzerine masaya bazı içkiler, enerji içeceği, patlamış mısır, meyve ve tuzlu fıstık getiriliyor.

Gecenin ilerleyen saatlerinde mekân genç yaştaki Araplarla dolup taşarken bir anda müzik kesiliyor, kapalı alanda içilen sigaralar söndürülüyor ve çoğu Faslı ve kaçak olan kadınlar mekânın arka taraflarına saklanıyor.

'Sanatçı' olarak sahne alan kişi, para karşılığında istek parçaları söylüyor. Bunlardan biri, Kurtlar Vadisi'nin jeneriği oluyor. Jenerik müziği çalarken dolarlar ve Türk liraları havaya saçılıyor, 'kaçakçı' olduğu belirtilen müşteri grubu bozkurt işaretleri yaparak eğleniyor.

Ayrıca, mekânda dolaşan çalışan kadınlar, masadaki müşterilerle ücrette anlaşmaları hâlinde o geceyi 'birlikte geçiriyorlar.'

Harbiye-Talimhane civarında bu tür mekânlardan en az 8 tane olduğu biliniyor.

Özellikle son yıllarda kaçakların, sığınmacıların, göçmenlerin kendi dünyalarını yaratmalarıyla bu tür mekânlara Türklerin girişinde zorluk çıkarılıyor.

Gazeteci ekibin Suriyeli bağlantısı Ahmet'e göre, bu tür mekânlarda ancak 'farklı türlü' para kazanan Suriyeliler eğlenebiliyor.

 

Suriyeli faslı pavyon gece kulübü gece mekânı taksim Harbiye talimhane