Araplar Şirinevler'de Filistin İçin Toplandı

TAKİP ET

"Kademeli yasaklar"ın ilk gününde çoğunluğu Arap bir grup, İsrail'in saldırılarını protesto etmek için toplandı.

"Tam kapanma" olarak adlandırılan yasakların sona erdiği gün ülkenin dört bir yanında Filistin'e destek amaçlı eylemler gerçekleştirildi.

Bugün İstanbul'da Şirinevler Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık bir Arap grup, Filistin bayraklarıyla toplandı ve Arapça sloganlar attı.

DİSK üyeleri, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanarak "Filistin'e özgürlük" sloganları atıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı açıklamada "Dine ve ulusal simgelere yönelik utanmazca saldırılar devam ediyor. Sadece askeri güçle değil sivil yerleşimciler de Filistin halkına karşı saldırılarını sürdürüyor. Siviller öldürülüyor. 'Nekbe' devam ediyor. Ama onurlu Filistin direnişi de sürüyor" dedi.

İsrail'in Filistin işgali ve şiddet olayları Avrupa'da da protesto edildi. İngiltere ve Fransa'da on binlerce gösterici Filistin'e destek için yürüdü.

İsrail'in itham edildiği birçok sloganın ve bu sloganları taşıyan dövizlerin taşındığı gösterilerde, Filistin bayraklarının yanı sıra yer yer Türk bayraklarına da rastlandı.

Araplar Şirinevler'de Filistin İçin Toplandı