Araplardan Bir İlk: İsrail Milli Marşı BAE Sarayında Çalındı

TAKİP ET

Araplar ve Yahudiler arasındaki gerilimli zamanlardan sonra tarihte ilk kez, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Birleşik Arap Emirlikleri'ne resmi ziyaret gerçekleştiriyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, eşi Michal Herzog ile bu sabah, BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayid Al Nahyan’ın daveti üzerine Abu Dabi’ye gitti.

Araplar yaklaşık 70 yıl sonra İsrail'in bölgedeki varlığını kabullenip diplomatik ilişkileri geliştirmeye ve normalleştirmeye başlamayı akıl ettiler.

Ziyarete dair detayları Twitter hesabından duyuran Herzog,  "Veliaht Prens Muhammed bin Zayid'in kişisel daveti üzerine BAE’ye gidiyorum ve onunla görüşeceğim. Bin Zayid’e başarılar diliyorum; İsrail ile barış anlaşması imzalayan cesareti ve cesur liderliği için minnettarım" ifadelerini kullandı.


Herzog'un Uçağı Suudi Hava Sahasını Kullandı


Başka bir ilk olarak da Herzog'un uçağı Suudi Arabistan hava sahasını kullandı. Pilot o anları, "Şu anda Suudi Arabistan hava sahasındayız. Bir tarihe imza atıyoruz. Yakın zamanda başkentin (Riyad) üzerinden uçacağız" sözleriyle ifade etti.

Bunun üzerine Herzog’un kokpite geçtiği ve "Şüphesiz bu çok etkileyici bir an." dediği belirtildi.


"Halklar Arasındaki Gerçek Barış Böyle Görünür"


Herzog'un ziyaretinde İsrail Milli Marşı da BAE Sarayında çalındı. Herzog o anları, Arapça bir tivitle "Birleşik Arap Emirlikleri topraklarında İsrail Devleti'nin milli marşı çalınıyor. Halklar arasındaki gerçek barış böyle görünür." diyerek duyurdu.

Araplar ve Yahudiler arasındaki bu ilişkinin ne kadar gelişeceği ve ne gibi sonuçlar doğuracağı şu an merak konusu.

 

النشيد الوطني لدولة إسرائيل يُعزف على أرض دولة الإمارات العربية المتحدة. هكذا يبدو السلام الحقيقي بين الشعوب بالصوت والصورة.

israil birleşik arap emirlikleri bae isaac herzog bae veliaht prensi israil milli marşı