Araplardan Sonra Ruslara da Türk Vatandaşlığı Satıyorlar

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yatırım veya mülk sahibi olmaları karşılığında yabancılara Türk vatandaşlığı verileceğini açıklamasından sonra Araplar bu uygulamaya yoğun ilgi göstermişti. Şimdi de Ruslar para karşılığında Türk vatandaşlığı almak için sıraya girdi.

2018 yılında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan ve para karşılığında vatandaşlık imkânı veren düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra Arap ülkelerinden pek çok kişi vatandaşlık için Türkiye'ye akın etmişti. Dilini ve kimliğini bilmediği ülkenin vatandaşlığını para karşılığında alan Araplar yüzünden emlak piyasası yükselmiş, aynı zamanda ülkenin dört bir yanında vatandaşlık satan bürolar ortaya çıkmıştı. 

Demografik işgal altında olan Türk yurdunun pasaportuna şimdi de Ruslar ilgi göstermeye başladı. Eli kanlı Rus diktatörü Putin'in Ukrayna'ya karşı başlattığı savaştan sonra yaptırımlarla karşılaşmak istemeyen Ruslar gözünü Türkiye'ye dikti. İşgalci Rusya'nın seferberlik kanunu sonrasında ülkelerinden kaçmak isteyen on binlerce Rus vatandaşı, sahil şeridinde bulunan şehirlerimiz başta olmak üzere ülkemize geldi. 

Araplar Bitmeden Ruslar Başladı: Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Ruslar İçin Rusça Reklam!

Milletten yetki istedikten sonra Türk Lirasının ve enflasyonun dengesini bozarak halkı sefalet içinde süründüren Cumhur İttifakı'nın ekonomi politikaları neticesinde ortalama kira fiyatları rekor artışla yükseldi. Kendi yurdunda ev dahi kiralayamayan Türklerin boşalttığı meskenler bir bir yabancıların üstüne geçmeye başladı. Türkiye'nin bu durumunu bilen fırsatçılar ise "vatandaşlık" sektörü için yeni pazar arayışına girdi. 

Fırsatçı emlakçı ve danışmanlık şirketlerinin de vasıtasıyla sosyal medyada sık sık Türk vatandaşlığı konulu reklamlar yayınlanmaya başladı. Halihazırdaki turizm politikası sonucunda yaz aylarında Türk göremeyeceğiniz Antalya ve Alanya başta olmak üzere kıyı şeridindeki şehirlerde kümelenen vatandaşlık tüccarları, Ruslar için hizmet verdiğini duyurdu. 

İşte YouTube platformunda yayınlanan reklamlardan bazı görseller.:

Söz konusu şirketlerin yayınladıkları videolarda Türkiye'den vatandaşlık almak için nelerin gerekeceği ve vatandaşlık almanın metotları anlatılırken yetkililerin bu şirketler üzerinde herhangi bir denetiminin olup olmadığı ise bilinmiyor.

 

Türk vatandaşlığı Ruslar Danışmanlık şirketleri Para karşılığı Antalya alanya