Arapların Adeta İstila Ettiği Trabzon'a Vatandaş Uçak Bileti Bulamıyor

TAKİP ET

Trabzon'da bilhassa Arap turistler nedeniyle yaşanan yoğunluk nedeniyle uçak bileti bulmak neredeyse imkânsız hale geldi.

Bir süredir Arap turistlerin yoğunluğu nedeniyle gündemde olan Trabzon'a uçak bileti bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

Sözcü'den Elif Çavuş'un haberine göre, Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet ile İstanbul'daki tüm hava limanlarından 8 Ağustos 2022 tarihinde Trabzon'a gelmek isteyenler için normal uçuşların tümü dolu görünüyor. Business uçuşlarda en düşük tek yön ücreti 2 bin 459 lira iken, Ankara aktarmalı tek yön uçuşlarda ise en düşük ücret 3 bin 743 lira oldu.

Aynı tarihte Trabzon'dan İstanbul'a gitmek isteyenler için de sadece gece saatinde 990 liraya bilet bulunuyor. AKP'li Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu geçen günlerde otobüs biletlerinin uçak biletine yaklaştığını söylemişti. Sadece dış hatlardan günlük ortalama 25 uçağın geldiği Trabzon'a, iç hatlardan da günlük ortalama en az 25 uçak iniş yapıyor. Uçak trafiği bazı günlerde ise 75'e ulaşıyor.


İYİ Parti'den Soru Önergesi


Konuyla ilgili TBMM'de soru önergesi veren İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, "Özellikle hemşerilerimiz bu konuda büyük mağduriyet yaşıyor. Benzin fiyatlarındaki artışlar nedeniyle vatandaşlar bırakın uçak biletini otobüs bileti bile alamıyor. Trabzon'da yaşanan turizm patlamasıyla var olan seferler doldu ve bulunan biletleri de sabit gelirli bir vatandaşın alması mümkün değil. Uçak seferlerinin arttırılmasına yönelik mecliste soru önergesi vermiştim. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan bize gelen cevapta, ‘İlave hat konulması, uçuş seferlerinin saatlerinin değişikliği, yeni hava meydanlarına uçuş başlatılması gibi hususlar hava yolu işletmelerinin kendi uhdelerindedir” denildi. Trabzon'a gidip gelmek eziyet haline geldi. THY'nin iç hatlarda en pahalı hattı, Trabzon hattı oldu.  Bugün cenazesine gelmek isteyen vatandaş, asgari ücrete yakın uçak bileti parası ödemek zorunda. Trabzonspor'un maçlarından önce de aynı sıkıntıyı yaşıyorduk, şimdi bu sıkıntı katlanarak arttı. THY ve Anadolu Jet, Trabzon'a yapılan uçuş sayısını arttırmalı ve yolcu kapasitesi büyük olan uçaklar sefere konulmalıdır" dedi.


 

trabzon trabzon havalimanı trabzon uçak bileti uçak bileti en ucuz uçak bileti en pahalı uçak bileti iyi parti