Aras Bulut İynemli'den 'SİT Alanına İnşaat' Açıklaması

TAKİP ET

İzmir'de bulunan SİT alanına inşaat yaptırmak için ağaçlar kesen ve kaçak yol açan şirketin ortağı Aras Bulut İynemli konu hakkında açıklama yaptı.

Oyuncular Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan, Kerim Sarp Apak ve yönetmen Sinan Öztürk'ün 19 Mart 2021 tarihinde, ''Denize 0 Görsel Sanatlar Turizm Otelcilik Tarım İnşaat A.Ş.'' adıyla bir şirket kurduğu ve şirket aracılığıyla SİT alanını talan ettikleri ortaya çıkmıştı. 

SİT alanına Karaburun Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri tarafından baskın yapılmasının ardından olay hakkında cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulunulmuştu.

Sadece Tel Örgü Çekildi

Oyuncu Aras Bulut İynemli'nin bağlı olduğu menajerlik ajansı İynemli'nin hakkındaki suçlamaları yalanladı. Ajans tarafından yapılan açıklamada, “Sanatçımız Aras Bulut İynemli’nin ortağı olduğu bir şirkete ait olan arsada herhangi bir inşaat çalışması kesinlikle söz konusu değildir. Kesinlikle ağaç kesilmemiştir. Sadece arazinin sınırlarını belirlemek üzere tel örgü çekilmiş ve arazi içindeki çalılar temizlenerek ağaç dikilmesine uygun hale getirilmesi sağlanmıştır.

Söz konusu arazi ile ilgili imar düzenlemelerine ve SİT alanına ilişkin kurallara sonuna kadar uyulmaktadır. Hiçbir şekilde yasalara aykırı inşaat faaliyeti yapılmayacaktır.

Aras Bulut İynemli bugüne kadar olduğu gibi her zaman doğaya ve yasal düzenlemelere sonuna kadar saygılı olmaya devam edecektir” denildi.

 

aras bulut iynemli izmir sit alanı inşaat ağaç kesim