Araştırma: ABD'de Her Dört Asyalı Amerikalıdan Biri Nefret Vakası Yaşıyor

TAKİP ET

ABD'de yapılan bir araştırmada, her dört Asyalı Amerikalıdan birinin nefret vakası yaşadığı tespit edildi.

ABD'de Survey Monkey ve AAPI Data adlı kuruluşların 16.336 yetişkinle çevrimiçi olarak yaptığı araştırmada, ABD'de yaşanan nefret vakaları incelendi. 

Araştırmada, her 4 Asyalı Amerikalıdan 1'inin nefret vakası yaşadığı bildirilirken, her 3 kişiden 2'sine "gerçekte nereli olduklarının" sorulduğu tespit edildi. Araştırmada, Asyalı Amerikalıların % 64'ünün Amerikalı olmadıklarını varsayan sorularla karşılaştığı belirtildi.

Ankette, İngilizce konuşan yetişkinlere, nefret suçunun kurbanı olup olmadıkları, sözlü veya fiziksel olarak istismar edilip edilmedikleri veya özellikle ırk veya etnik kökenleri nedeniyle mülklerine zarar verilip verilmediği soruldu. Katılımcılara bunun salgından önce yani geçen yıl mı yoksa bu yıl mı olduğu sorusu da yöneltildi. Asyalı Amerikalıların pandemi döneminde öncesi döneme göre daha fazla nefret vakası yaşadığı kaydedildi.

İnsanların, anket yapılan kişilere, İngilizce konuşup konuşmadıklarını (% 45) veya isimlerini "Amerikan tarzına" dönüştürüp dünüştürmediklerini  (% 20) sorma olasılıkları da oldukça yüksekti.

Bunun aksine, Siyahi katılımcılar yüksek oranda, insanların, kendilerinden korktuklarını (% 45) veya dürüst olmadıklarını düşündüklerini (% 47) belli ettiğini vurguladı.

asyalı amerikalılar nefret suç vaka araştırma tespit her üç kişiden ikisi 16336 sonuç raport sorular pandemi öncesi sonrası survey monkey aapı data abd dört asyalıdan biri nefret vakası yaşadı tespit sonu