Araştırma: Çevreci Kişiler Daha 'Seksi' Bulunuyor

TAKİP ET

Personality and Individual Differences'ta yayımlanan bir araştırmaya göre, hem kadınlar hem de erkekler çevreci kişileri seksi buluyor.

Bilimsel dergi Personality and Individual Differences’ta yayımlanan bir araştırmaya göre, çevresel hassasiyetlere sahip kişiler, potansiyel partnerleri tarafından daha olumlu değerlendiriliyor. 

Worcester Üniversitesi'nden Daniel Farrelly ve Wolverhampton Üniversitesi'nden Manpal Bhogal’ın da aralarında bulunduğu araştırmacılar tarafından hazırlanan raporda çevre dostu davranışların kişinin arzulanma ihtimalini artırabildiği belirtildi.

Birleşik Krallık'tan 157 heteroseksüel yetişkin ile yapılan araştırmada çevreye duyarlı ve duyarsız profiller sunularak katılımcılardan, her senaryodaki kişiyi kısa ve uzun vadeli bir ilişki için derecelendirmesi istendi. Bu senaryoda erkeklerin ve kadınların, özellikle uzun vadeli ilişkiler için çevreye duyarlı davranışlar sergileyen kişilere daha fazla ilgi duyduğu anlaşıldı.

Katılımcı Sayısı Artırıldı

157 katılımcıyla hazırlanan senaryonun ardından 307 heteroseksüel yetişkinin katıldığı bir deneyde de hoş görünümlü kadın ve erkeklerin fotoğrafları katılımcılara gösterildi. Bu senaryoda da sonuç, katılımcıların çevre dostu gibi algılanmayı tercih ettiği yönünde oldu.

Çalışmanın ardından açıklama yapan araştırmanın yazarları, "Çevreci davranışlar şeklinde ortaya çıkan toplum yanlısı davranışların romantik ilişkilerde uyarlanabilir bir rolü olabileceğini gösterdik. Bulgular, partner seçiminde çevreye gösterilen özeni ortaya koyuyor. Çevrecilik, kendimizin ve gelecek nesillerin daha iyi bir dünya görme şansını artırır. Bu nedenle çevre dostu davranışlara yönelik ilgi, bireylerin yavrularına özen göstermesiyle de açıklanabilir" dedi.

 

çevreci kişiler daha seksi bulunuyor kadın erkek dergi araştırma