Araştırma: En Çok Kullanılan Emojiler

TAKİP ET

Yakın zamanlı bir araştırma, Z kuşağı ile ileri yaşlı insanların farklı emojiler kullandıklarını ortaya koydu.

Slack tarafından Olivia Grace yönetiminde yapılan araştırmaya göre yaşlılar ve gençler yoğun olarak farklı emojileri kullanıyor. Ayrıca 40 yaşından büyükler ve Z kuşağı, aynı emojileri farklı anlamlarda yorumluyor.

Örneğin yaşlılar göz kırpma emojisini kullanmayı sevdiğini belirtirken gençler bu emojinin flört anlamına geldiğini belirterek pek kullanmamayı tercih ediyor.
Ayrıca yaşlıların kullanmaktan çekinmediği şeftali emojisini gençler "kalça" anlamına geldiği için tercih etmiyor. Bunun yanı sıra yaşlıların yaklaşık yarısı patlıcan emojisini patlcan sebzesini anlatmak için kullanırken Z kuşağı bu emojiyi müstehcen olarak görüyor.



Araştırma, ileri yaşlı iinsanların yüzde 59'unun emojilerin farklı anlamlarını fark etmediğini ortaya koydu. Örneğin 40 yaş üstü insanlar gülen surat emojisini sıklıkla kullanırken gençler bu emojiyi "kızgın olduklarını belli etmek için" kullanıyor.

Ayrıca en çok kullanılan 10 emojinin gülmekten gözünden yaş gelmek emojisi, kalp emojisi, gülmekten yerde yuvarlanmak emojisi, beğeni işareti, yüksek sesle ağlayan surat emojisi, dua emojisi, öpücük atan surat emojisi, kalpli gülen surat emojisi, kalp şeklinde gülen surat emojisi ve gözlerle gülen surat emojisi olduğu belirtiliyor.

araştırma gençler ve yaşlılar en çok hangi emojileri kullanıyor gülen surat şeftali patlıcan emojiisi emojisi