Araştırma: Erkeklerin Spor Salonuna Gitme Oranı Arttıkça Sağcı Görüşlere Eğilimleri Artıyor

TAKİP ET

Brunel Üniversitesi'nin araştırmasına göre spor salona giden erkekler zamanla daha sağcı görüşlere sahip oluyor.

Brunel Üniversitesi'nde görev yapan Dr. Michael Price ekibi, yaşları 18-40 arasında değişen 171 erkek üzerinde bir araştırma yaptı.

Araştırmaya katılan erkeklerin boy, kilo, bel ölçüsü, esnemiş ve gevşemiş kas çevresi, el kavrama, kol ve göğüs kuvveti hakkında bilgi toplayan Dr. Price, katılımcılara ayrıca spor salonuna ne sıklıkla gittiklerini, servetlerini, servetin yeniden dağıtımını destekleyip desteklemediklerini ve bazı sosyal grupların diğerleri üzerinde baskın olması gerektiği fikrini onaylayıp onaylamadıklarını sordu.

Araştırmada katılımcıların yüz görünümlerine de odaklanıldı. Bağımsız değerlendirici gruplara katılımcıların yüzleri gösterildi ve erkekleri baskın ve çekici olarak görüp görmedikleri soruldu.  

Araştırma sonunda, fiziksel olarak daha güçlü olanlar ile bazı sosyal grupların diğerlerine hükmetmesi gerektiği inancı arasında önemli bir ilişki olduğu görüldü. Ayrıca bu kişilerin servetin yeniden dağıtımını destekleme oranlarının da oldukça düşük olduğu kaydedildi.

Çalışmaya göre daha kaslı erkeklerin daha az eşitlikçi olduğu ve spor salonunda geçirilen saatlerin daha az eşitlikçi sosyoekonomik inançlara sahip olmakla bağlantılı olduğu belirtildi.

spor salonu brunel üniversitesi sağcı görüşler spor salonuna gittikçe sağcı görüşler artıyor araştırma