Araştırma: T-Rex Yemek Seçen Hassas Bir Gurmeydi

TAKİP ET

Etçil olduğu bilinen Tyrannosaurus Rex'in alt çenesine yönelik bilgisayarlı tomografi taramalarında T-rex'in yiyeceği besinleri dikkatle seçtiği anlamına gelen bulgulara ulaşıldı.

Etçil dinozor türü Tyrannosaurus Rex'in (T-Rex)  alt çenesine yönelik bilgisayarlı tomografi taramaları yapıldı. Taramalarda T-Rex'in ağzında 'yaygın ve hassas' sinir uçları bulunduğu görüldü. Japonya'dan Fukui Üniversitesinin Dinozor Araştırmaları Enstitüsünden paleontologlar bu bulgunun T-rex'in yiyeceği besinleri dikkatle seçtiği anlamına geldiğini belirtti. 

Araştırma makalesinin yazarlarından Soichiro Kawabe, bu araştırmanın T-Rex'in bulduğu her eti yemediğini ve yemek konusunda oldukça seçici olduğunu gösterdiğini belirterek, "Bir gurmeydi, diyebilirsiniz" dedi.

Kawabe T. Rex'in avını (kolları çok küçük olduğundan) ayaklarıyla tutup 'tıpkı insanların kanat yerken yaptığı gibi, kemikten sulu ve besleyici eti aldığını' ve gerektiğinde kemiği ve iliği de yemiş olabileceğini değerlendiriyor.

Bu türün hassas bir burnu olduğunu ve bunun hem yemek seçiminde hem de yuva kurma beceresinde yardımcı olduğunu ifade eden araştırmanın yazarları, T-Rex'in yavrularını korumada bile burunlarını kullandığına vurgu yaparak, "Bu dinozorların aynı şekilde çocuklarını dikkatle ağızlarında taşımış olabileceği" çıkarımını yaptı.

Tyrannosaurus Rex t-rex gurme seçici bilgisayarlı tomografi japonya araştırma