Ardıç Sabununun Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı

TAKİP ET

Ardıç sabunu genellikle kısa ve orta boylu Ardıç ağacından üretilmiş olup böbrek, mide rahatsızlığı, mesane taşı gibi pek çok problem için etkili çözüm kaynağıdır. Mide ekşimesi,  şişkinlik, bağırsak rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığa iyi gelen Ardıç meyvesi diyabet, kanser, böcek ısırığı gibi hastalıkların tedavisinde iyileştirici etkisiyle ön plana çıkar. 

Ardıç sabunu genellikle kısa ve orta boylu Ardıç ağacından üretilmiş olup böbrek, mide rahatsızlığı, mesane taşı gibi pek çok problem için etkili çözüm kaynağıdır. Mide ekşimesi,  şişkinlik, bağırsak rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığa iyi gelen Ardıç meyvesi diyabet, kanser, böcek ısırığı gibi hastalıkların tedavisinde iyileştirici etkisiyle ön plana çıkar.  Eklem ağrılarına iyi gelen bitki özlü sabun, ağrılı olan bölgeye doğrudan uygulandığında yüksek tedavi edici etkisini kısa sürede fark ettirir.

Ardıç Sabununun Faydaları Nelerdir?

Ardıç sabununun faydaları hassas cilt yapılı kullanıcılar üzerinde etkili olup oldukça fazladır. Ardıç sabununun faydalarından bazıları şunlardır:

Saç derisine kullandığımızda kepek sorununu kısa sürede ortadan kaldırır.

Saç dökülmesini azaltarak saçların daha sağlıklı,  parlak, natürel görünüm kazanmasına yardım eder. Her cilt tipi için ideal olup cildi nemlendiren özelliği sayesinde yaşlanmayı geciktirir. Cildin oldukça genç, sağlıklı, estetik görünmesini sağlar.

PH değeri yüksek olup cildi rahatsız etmeden derinlemesine temizler.

 Kaşıntı, mantar, sedef hastalığı semptomların hafifletilmesinde yüksek etkili olduğu görülmüştür.

Siyah nokta, egzama,  akne gibi cilt problemlerine karşı etkin tedavi özelliği sunar.

Ardıç Sabunu Ne İşe Yarar?

Ardıç sabununu kullananlar cildi derinlemesine besleyen doğal bitki özlü sabunun cildi yumuşatarak daha parlak,  estetik, hoş görünüm kazandırdığını fark ederler. Uzun süre düzenli ve periyodik olarak kullandığınızda iyileştirici, yumuşatıcı, tedavi edici, mucizevi etkisini gösterir. Siyah nokta, cilt lekesi ve akne problemi olan kullanıcılar için ideal olup cildi yenileyerek tazeler. Güneş ya da ciltte oluşan herhangi bir sebepten oluşan lekeleri gözle görülür derecede yok eder. Uzun süre ayakkabı içinde kalan ayakları rahatlatan Ardıç sabunu ayak kokusu ve mantar oluşumunu önleyerek ayak sağlığınızı olumlu yönde etkiler.

Ardıç Sabunu Nasıl Kullanılır?

Ardıç sabunu kullanımı kolay ve pratik olup düzenli, periyodik olarak kullanım sonrasında insan cilt ve vücut üzerindeki iyileştirici etkisini hemen gösterir. Günlük cilt temizliğinde kullanılabileceğiniz gibi banyo sabunu olarak ta tercih edebileceğiniz doğal içerikli sabunu iyice köpürttükten sonra nazik hareketlerle cilde uygulamanız tavsiye edilir. Kullanım sonrası iyi bir nemlendirici ile cildinizi yumuşatabilir; daha parlak, estetik, canlı bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Ardıç Sabunu Günde Kaç Kez Kullanılır?

Ardıç sabununun gün içinde kullanımı en az ikidir. Yüzünüzü iyice köpürttükten sonra duru suyla durulayarak yaklaşık 10 dakika beklemeniz gerekir. Yüzünüze 3 dakika boyunca hassas hareketlerle masaj yaptığınız orijinal sabun, cildinizi derinlemesine nüfuz ederek tüm cilt problemlerinden kısa sürede kurtulmanıza yardım eder. İnsan vücudundaki zararlı mikroorganizmaları yok eden doğal özlü sabunun içeriğinde kimyasal madde bulunmamaktadır.

Ardıç  Sabununun Zararları Nelerdir?

Ardıç sabununun zararları ideal şekilde kullanılmadığı, kullanım sonrasında gerekli önlemler alınmadığı takdirde ortaya çıkar.  Egzamayı şiddetlendirdiği görülmüştür. Ayrıca kaşıntıyı artırarak cildi kurutabilir. Yanma, batma, kızarıklık hissi verebilen sabun güneşin zararlı etkilerine karşı savunmasız kalmanıza neden olabilir. Saç temizliği sonrasında güneşe çıkarken muhakkak şapka takmalısınız. Yüzünüzü arındıran fresh sabunla yıkadıktan sonra güneşe çıkmadan önce muhakkak güneş kremi kullanmanız gerekir. Haftada iki kez kullanımı ideal olup yan etkilerine maruz kaldığınız takdirde alanında uzman bir hekime danışmalısınız.

Ardıç Sabununun Fiyatı Ne Kadar?

Ardıç sabununun satış fiyatı 19 TL ile 109 TL arasında değişmektedir. Sabunun miktarı marka kalitesi, içeriğinde kullanılan bitki özleri, miktarına göre fiyatı değişkenlik göstermektedir. Ardıç sabunu doğal yapısı, saç ve cilt sağlığı üzerindeki yüksek iyileştirici etkisi ile günümüzde oldukça ilgi görür. Cilt, saç sağlığınızı koruyan özel bakım ürününü bütçenize uygun olarak rahatlıkla alabilirsiniz.