Area Anketine Göre Millet İttifakı Cumhur İttifakı'nın Ensesinde

TAKİP ET

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Area Araştırma'nın Ağustos ayında yaptığı kamuoyu araştırması sonuçlarını açıkladı.

Takan'ın aktardığı bilgilere göre vatandaşlara "Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunun yöneltildiği araştırmada yurttaşların yüzde 28,2'si AKP, yüzde 7,7'si MHP, yüzde 21,0'ı CHP, yüzde 13,0'ı İYİ Parti, yüzde 9,2'si HDP, yüzde 5,4'ü diğer yanıtını verirken yüzde 15,5'i ise kararsız olduğunu belirtti.

Bu durumda kararsız oylar dağıtılmadan önce Cumhur İttifakı'nın oyları yüzde 35,9, Millet İttifakı'nın oyları ise yüzde 34,0'lık bir orana ulaşıyor.

Kararsız oyların aritmetik olarak dağıtıldığı takdirde Cumhur İttifakı'nın yüzde 42,5'e, Millet İttifakı'nın oylarının ise yüzde 40,2'ye ulaştığı, HDP'nin ise yüzde 10,9 oy oranı ile barajı aştığı görülüyor.

Aynı araştırmada yapılan risk analizine göre yurttaşların yüzde 81,5'i "HDP'ye asla oy vermem" yanıtını verdi. Bunun yanında "AKP'ye oy vermem" diyen vatandaşların oranı yüzde 52,9, "CHP'ye Asla oy vermem" diyen vatandaşların oranı yüzde 58,5, "İYİ Parti'ye asla oy vermem" diyen vatandaşların oranı ise yüzde 60,9 ve "MHP'ye asla oy vermem" diyen vatandaşların oranı yüzde 61,8 olarak ölçüldü.

Area Anketine Göre Millet İttifakı Cumhur İttifakı'nın Ensesinde