AREA Anketine Göre Parlamenter Sisteme Destek Yüzde 62

TAKİP ET

AREA Araştırma'nın Eylül ayı anketine göre parlamenter sisteme yönelen destek başkanlık sisteminin karşısında ezici çoğunluğa ulaştı.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, AREA Araştırma'nın Eylül ayı anketinin sonuçlarını köşesinden aktardı.

Araştırma sonuçlarına göre "Türkiye’nin yönetim sistemi ile ilgili bir referandum yapılsa oy verme tercihiniz ne olurdu?" sorusunun yöneltildiği yurttaşların kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 62,2'si "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" yanıtını verdi.

Bunun yanında Takan'ın aktardığı araştırma sonuçlarına göre yurttaşların yüzde 63,9'u Türkiye'nin en önemli sorunu olarak "ekonomi ve işsizlik" yanıtını verdi.

Araştırma sonucuna göre yüzde 57,2'lik bir çoğunluk CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt meselesinin çözümü için HDP'yi muhatap gösteren açıklamasını olumsuz karşılıyor.

Ayrıca yurttaşların yüzde 59,2'su CHP heyetinin Irak'ın kuzeyine giderek Mesud Barzani ile görüşmesini olumsuz buluyor.

İttifakların Oy Oranları: Cumhur İttifakı Önde

Ankete göre vatandaşların yüzde 32,5'i Atila Kaya, Nazif Okumuş ve Suat Başaran gibi isimlerin MHP'den ihraç edilmesini olumsuz karşılarken yüzde 26,1'i olumlu karşılıyor. Yurttaşların yüzde 41,4'ü ise fikir belirtmedi.

Ayrıca ankete göre Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 42,1 oranında iken Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 37,0 seviyesinde. Ayrıca HDP ve diğer partilerin oy oranı yüzde 20,9'a ulaşıyor.

İYİ Parti'ye gelen oyların yüzde 2'lik bir kısmının HDP üzerine yapılan tartışmalar nedeniyle kararsız bölüme kaymasına neden olduğu ve Erdoğan hakkındaki olumlu kanaatin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın gerisine düştüğü, Meral Akşener hakkındaki olumlu kanaatin ise yükselmeye devam ettiği tespit edildi.

Ahmet Takan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

AREA Anketine Göre Parlamenter Sisteme Destek Yüzde 62 cumhur ittifakı hala önde