Argan Sabununun Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı

TAKİP ET

Argan sabunu siyah, kuru Argan ağacı meyvesinden üretilir. Pek çok faydası bulunan Argan sabunu özellikle cilt üzerindeki yüksek gençleştirici, yumuşatıcı özel bakım etkisiyle ön plana çıkar. Doğal bitkisel sabun yüksek antioksidan özelliğine sahip olup cildinizi zararlı güneş ışınlarından korur. Düzenli kullanımı sonrasında çeşitli cilt sağlığı problemlerinin önüne geçtiği görülmüştür. Antioksidan bakımından zengin olup cildin daha pürüzsüz, yumuşak, estetik görünüm kazanmasını sağlar.

Argan sabunu siyah, kuru Argan ağacı meyvesinden üretilir. Pek çok faydası bulunan Argan sabunu özellikle cilt üzerindeki yüksek gençleştirici, yumuşatıcı özel bakım etkisiyle ön plana çıkar. Doğal bitkisel sabun yüksek antioksidan özelliğine sahip olup cildinizi zararlı güneş ışınlarından korur. Düzenli kullanımı sonrasında çeşitli cilt sağlığı problemlerinin önüne geçtiği görülmüştür. Antioksidan bakımından zengin olup cildin daha pürüzsüz, yumuşak, estetik görünüm kazanmasını sağlar. Zengin E vitamini içeriği sayesinde vücutta su tutulmasını önleyerek cildinizi neme doyurur.

Argan Sabununun Faydaları Nelerdir?

Argan sabununun faydaları özellikle cilt sağlığı üzerinde etkilidir. Mucizevi Argan sabunun faydalarından bazıları şunlardır:

Yüksek E vitamini içeriğine sahip olup renk açıcı özelliği sayesinde koyu lekelerin giderilmesine yardım eder.

Ciltteki hiper pigmentasyon problemlerini ortadan kaldırarak cildin daha yumuşak, nemli bir yapıya sahip olmasını sağlar.  

İçeriğindeki yüksek antienflamatuar özelliği ile cilt problemlerini önleyerek cildi yatıştırır.

Mantar, leke, kaşıntı vb. cilt hastalık ve semptomlarını azaltır.

Ergenlik zamanlarında sebum fazlalığı nedeniyle oluşan akneleri tedavi etmek konusunda oldukça başarılıdır.

Antioksidan zenginliğe sahip olup sivilce,  siyah nokta ve cilt iltihabı kusurlarını giderir.

Argan Sabunu Ne İşe Yarar?

Argan sabunu kullananlar uygulama sonrasında yüksek antibakteriyel ve antifungal özelliğe sahip olan Argan sabununun yara, mantar gibi enfeksiyonların ortadan kaldırdığını görmüştür. Yüksek antioksidan kaynağı olan doğal bitki özlü sabun, yara ve kesik tedavisinde etkili olup hızlı iyileşme sağlar. Ciltteki irritasyon, kızarıklık, kaşıntı, problemlerini iyileştirerek cilt sağlığınızı korur. Kozmetik alanında en çok tercih edilen günümüzün oldukça rağbet gösterilen doğal besin ve mineral kaynağıdır. İçeriğindeki zengin E vitamini skualen,fenol,karoten maddeleri Argan sabununu  faydalı hale getirerek  cildi iyileştirip kısa sürede tedavi eder.

Argan Sabunu Nasıl Kullanılır?

Arkan sabunu kullanımı kolay ve pratik olup özellikle enfeksiyonlu, yaralı bölge üzerinde uygulanır. Günde en az iki kere kullanıldığında yara ve cilt problemlerini göze görülür derecede iyileştirdiği görülmüştür. Düzenli ve periyodik olarak uygulandığında saç ve cildi nemlendirerek derinlemesine temizler. Doğal özlü Argan sabunu kullanılırken özenli, dikkatli davranılması gerekir. Ürünün etkisini hemen göstermesi için sabunu kullanmadan önce su ile iyice köpürtmelisiniz. Yüze uyguladığınızda 1 dakika bekleyerek işlem sonrası yüzünüzü bol durusu ile yıkayabilirsiniz. Yüksek iyileştirici etkisini görmek için sabun dışında herhangi farklı bir madde kullanmamalısınız.

Argan Sabunu Günde Kaç Kez Kullanılır?

Argan sabunu gün içinde kullanımı en az ikidir. Sabah, akşam olmak üzere avucunuza alıp su yardımı ile köpürterek hassas cildinize uygulayabilirsiniz. Bir dakika sonra cildinizi bol duru suyla yıkamanız tavsiye edilir. Banyoda şampuan yerine kullanabileceğiniz doğal bitki özlü sabunu saça sürmeden önce su ile iyice köpürterek saça masaj yaptıktan birkaç dakika sonra bol duru su ile yıkayabilir; saç köklerinde sabun kalmadığından emin olana kadar durulayabilirsiniz.

Argan Sabununun Zararları Nelerdir?

Argan sabununun zararları ürün dengeli ve düzenli olarak kullanılmadığı takdirde yüzde tüylenme şeklinde ortaya çıkar.  Cilt üzerinde olumlu pek çok faydası olan Argan sabunu saç köklerine derinlemesine nüfus ederek saç dökülme problemlerini önler. Saç tellerinin daha bakımlı, canlı, parlak ve estetik görünmesine yardım eder. Saç derisindeki gözenekleri kapatan mucizevi doğal bitki özlü sabun saç ve cilt sağlığınızı koruyarak doğal bakım seansı sunar.

Argan Sabununun Fiyatı Ne Kadar?

Argan sabununun satış fiyatı 20TL ile 80TL arasında değişmektedir. Ürünün gramajı,   marka kalitesine göre fiyatı da değişkenlik göstermektedir. Özellikle saç kökü ve cilt yüzeyine olan etkisiyle ön plana çıkan Argan sabunu ideal, düzenli bir şekilde kullanıldığında herhangi bir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrasında herhangi bir yan etkisini gördüğünüz takdirde kullanımını durdurarak alanında uzman bir hekime başvurabilirsiniz.