Arı Sürüsü, Nesli Tükenme Tehlikesi Altındaki 63 Pengueni Öldürdü

TAKİP ET

Nesli tükenme tehlikesi altında olan 63 Afrika pengueni, arı sürüsünün saldırısı sonucu öldü.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Afrika penguenlerinden Simonstown yakınlarındaki bir koloniye arı sürüsü saldırdı. Penguenleri kontrol etmek üzere Boulders Plajı'na gelen bir kişi, çok sayıda penguenin cansız bedeniyle karşılaşınca şoke oldu. Onlarca penguenin ölüm sebebini araştıran araştırmacılar, penguenlerin arı saldırısı sebebiyle öldüğünü belirledi. 

Yılda 60 bin civarında kişinin ziyaret ettiği dünyaca meşhur Boulders Plajı'nda şimdiye kadar böyle bir arı saldırısı gerçekleşmediğini ifade eden deniz biyoloğu Dr. Alison Kock, "Penguenler ve arılar genellikle bir arada yaşıyorlar. Arılar kışkırtılmadıkça sokmazlar. Yakınlardaki bir yuva ya da kovanın zarar gördüğü ve arıların topluca kaçarken saldırganlaştığı varsayımı üzerinde duruyoruz. Ne yazık ki o sırada karşılarına penguenler çıkmış olmalı'' dedi.

''Çok Nadir Görülebilecek Bir Olay''

Güney Afrika Sahil Kuşlarını Koruma Vakfı'ndan veteriner David Roberts ise, ''Bu çok nadir görülebilecek bir olay. Böyle bir şeyin sık sık olmasını beklemiyoruz, şanssızlık'' şeklinde konuştu.

Ölü bulunan penguenler üzerinde yapılan incelemelerde kuşların gözleri civarından sokulduğu belirlendi. Ayrıca ölü penguenler üzerinde  toksikoloji incelemelerinin sürdüğü bilgisi verildi.

Çevrede bulunan binlerce ölü arının toplandığı ve durumun ilerleyen süreçte de gözlemleneceği öğrenildi.

nesli tükenme tehlikesi altındaki afrika penguen arı saldırısı öldü