Arınç: Sayın Cumhurbaşkanı Neden Kızdı Anlamadım

TAKİP ET

Bir süredir gündemi meşgul eden açıklamaları sebebiyle eleştiri oklarının hedefi olan Arınç'tan açıklama geldi.

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerektiğini söyleyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyen Bülent Arınç, hem muhalefet kanadından hem iktidardan aldığı tepkilerin ardından açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da isim vermeden sert bir dille eleştirilen Arınç, Erdoğan'ın yaptığı konuşma nedeniyle rencide olduğunu neden böyle ağır bir konuşma yaptığını kendisinden dinlemek istediğini söyledi.

Ben Duygusal Bir İnsanım, Rencide Oldum

Bülent Arınç, "Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı.

İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil" dedi.

Ben Başkaları Gibi Instagram'dan İstifa Etmem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra gereği neyse onu yapacağını aktaran Arınç;

''Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem. Oluşan durumla ilgili, Sn. Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum. Sn. Cumhurbaşkanı bugün İstanbul’daymış. Programı yoğun. Dolayısıyla bugün görüşemedim. Sanırım yarın Ankara’da olacak ve görüşebiliriz diye düşünüyorum.

Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım.

Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu kendisinden dinlemek isterim. Kendisinden dinledikten sonra, "O konuşmanın muhatabı bendim. Bu durumda buyurun istifa mektubumu” diyebilirim" ifadelerini kullandı. 

Bülent Arınç Erdoğan'a iktidar muhalefet kavala Demirtaş istifa