Arizona'daki Trump Destekçilerinden Seçim Kurulu Önünde Silahlı Bekleyiş

TAKİP ET

ABD'dedeki başkanlık seçimlerinin sonuçları henüz belli olmazken ülkede olaylar büyüyor. Arzona'daki Trump destekçileri ellerinde silahlarla seçim merkezinin önünde beklemeye başladı.

ABD tarihinin en uzun seçimlerinden biri olan 3 Kasım başkanlık seçimleri şimdiden tarihte kendisine yer edinirke, sonuçlar hala kesinleşmedi. Şu ana kadar toplamda 264 delege kazanan Demokrat aday Joe Biden, 6 delege daha kazanırsa ABD'nin yeni başkanı olacak.

214 delegede kalan Trump'ın ise seçimlerde usulsüzlük olduğunu iddia ederek sayımların durdurulması çağrısında bulundu. Bu çağrının ardındanTrump destekçileri Michigan eyaletinin en büyük şehri Detroit'te oy sayımlarının yapıldığı bölgelere giderek 'sayımı durdurun' sloganları attı.

Arizona'da ise Trump destekçileri, sayım merkezi ve belediye binalarının önünde toplanarak sayım durdurulsun çağrısı yaptı. Eylemcilerin bazılarının yarı otomatik, bazılarının da uzun namlulu silahlarla beklediği görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Arizona Kasım Dünya Son Dakika abd seçimleri joe biden arizonada silahlı bekleyiş eyaletler açıklanıyor abd başkanı kim olacak adayların yarışı sürüyor delege sayısı seçim