Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cristina Kirchner'e Dünyanın Gözü Önünde Suikast Girişimi

TAKİP ET

Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner, Santa Cruz'da tüm dünyanın gözleri önünde suikast girişimine uğradı.

2007-2015 yılları arasında kendi eyaleti Santa Cruz'da başkanlık yaptığı dönemde yol yapımı sözleşmelerine ilişkin yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Arjantin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Critina Fernandez de Kirchner, tüm dünyanın gözleri önünde suikast girişimine uğradı.

Hakkındaki iddialar nedeniyle soruşturma geçiren Kirchner hakkında savcı, suçlu bulunması halinde 12 yıl hapse mahkum edilmesini talep etti. Hapis isteminin ardından Kirchner'in Buenos Aires'teki evinin önünde büyük bir protesto yaşandı ve bu protestolar ülke geneline yayıldı.

Dünyanın Gözü Önünde Suikast

Önümüzdeki yıl Cumhurbaşkanlığı için aday olması beklenen Kirchner, Santa Cruz'da taraftarlarının düzenlediği bir protestoya iştirak etti. Destekçilerine imza dağıtan Kirchner, kameralar canlı yayında olduğu sırada suikast girişimine uğradı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kirchner'e yaklaşan bir adam, Kirchner'e doğrulttuğu tabancanın tetiğini çekti. Fakat şans eseri silah ateş almadı. 

Saldırıya Uğradığı Günü Bayram İlan Etti

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Kirchner, kendisini hedef alan silahın 5 mermisi olduğunu ve tetiğin çekilmesine rağmen ateş almadığını söyledi. Kircnher, saldırıya uğradığı günü "yaşamı ve demokrasiyi savunmak için ulusal bayram" ilan etti.

arjantin cumhurbaşkanı yardımcısı cristina kirchner dünyanın gözü önünde sukast suikast girişimi santa cruz