Arjantin IMF İle Anlaştı

TAKİP ET

Arjantin, IMF'den 2018'de aldığı 44 milyar dolarlık borcun geri ödenmesi için IMF ile anlaştı.

IMF ile yapılan borç ödeme anlaşmasını Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez duyurdu.

 Başkanlık konutu Olivos'tan canlı yayınla ulusa seslenen Fernandez, "Bu anlaşma gelişmemizi sonraya bırakan kısıtlamalar içermemektedir"  dedi.


"Anlaşma Kısıtlamalardan Uzak"


Anlaşmanın kısıtlamalardan uzak olduğunu belirten Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, şu ifadeleri kullandı: 

“Bu anlaşma, emeklilerimizin 2020'de telafi ettiğimiz haklarını kısıtlamıyor, bizi bir çalışma reformu yapmaya zorlamıyor. Kamu işlerine yaptığımız yatırımı destekliyor. Bizi, sıfır bütçe açığı hedefine ulaşmaya zorlamıyor. Kamu hizmetlerini etkilemiyor, sosyal harcamalarımızı kısıtlamıyor ve bilim ve teknoloji alanındaki yatırım planlarımıza saygı duyuyor. Bu anlayış, halihazırda başlamış olan ekonomik iyileşmenin sürdürülmesini öngörmektedir. Ulusal hükümetin yaptığı reel harcamalarda düşüş olmayacağını ve bayındırlık yatırımlarında artış olacağını öngörüyor.”


"Ödeyebilmemiz İçin Gelişmemiz Gerekiyor"


Anlaşmayla Arjantin'e bir şart koşulmadığını belirten Fernandez, “Bağımsızlığımızı kullanarak hareket edebilecek büyüme, gelişme ve sosyal adalet politikalarımızı uygulayabileceğiz. Bu, dünyanın yeteneklerimize duyduğu güvene dayalı bir anlaşmadır. Ödeyebilmemiz için gelişmemiz gerekiyor, bundan farklı bir yol mümkün değildi” ifadelerini kullandı.

IMF ile yapılan anlaşmayı Kongre'nin değerlendirmesine sunacağını belirten Fernandez, bu konuda herkesin desteğine ihtiyaç duyacağını vurguladı.


IMF'den borç alan eski hükümeti hatırlatan Fernandez, “Tarih, kimin ne yaptığını, kimin sorun çıkardığını, kimin çözdüğünü yargılayacak. Sizleri, geçmişi unutmadan geleceğe bakmaya çağırıyorum” dedi.

arjantin imf imf ile anlaşma alberto fernandez imf borcu arjantinin imf borcu