Arjantin'in Anarko-Kapitalist Başkanı Javier Milei: Devlet Çözüm Değildir, Devletin Kendisi Problemdir, Yaşasın Özgürlük, S*ktiklerim!

TAKİP ET

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda ilginç bir konuşma yaptı.

Kendini anarko-kapitalist olarak nitelendiren Arjantin'in liberteryen lideri Javier Milei Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na katıldı.

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Arjantin'de yeni uygulanmaya başlanan kemer sıkma politikasının bir parçası olarak İsviçre'ye tarifeli uçakla giden Milei batının sosyalizm tarafından tehlikede olduğunu belirterek, "Bugün burada size Batı'nın tehlikede olduğunu söylemek için bulunuyorum. Batı tehlikede çünkü Batı'nın değerlerini savunması gerekenler, kaçınılmaz olarak sosyalizme ve dolayısıyla yoksulluğa yol açan bir dünya vizyonu tarafından ele geçirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Milei, iş dünyası liderlerini "siyasi kasttan" ve "devletten geçinen parazitlerden" korkmaması gereken "kahramanlar" olarak nitelendirdi.

İş insanlarının Arjantin'e yatırım yapmasını tavsiye eden Milei şu ifadeleri kullandı: 

"Devlet çözüm değildir. Sorun devlettir. Bu hikayenin gerçek kahramanları sizlersiniz. Şu andan itibaren Arjantin'e koşulsuz bir müttefik olarak güvenebileceğinizi bilmelisiniz, yaşasın özgürlük, s*ktiklerim!"

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milei, Davos'a yoksulluğa son veren fikirler olan özgürlük fikirlerini yerleştirmek için geldiğini söyleyerek, "İnsanları yoksullaştıran ve öldüren bir makine olan sosyalizmin riskleri konusunda uyarıda bulunmaya geldik" açıklamasını yaptı.

javier milei davos devlet