Arsasına Kamulaştırılmadan Yapılan Yolu Kapattı: Sürücüler Geri Döndü

TAKİP ET

Konya'da arsasına kamulaştırma işlemi olmaksızın yol yapılan Züleyha Schumacher, yolu kapatınca sürücüler geri dönmek zorunda kaldı.

Züleyha Schumacher, 2012 yılında Konya'nın Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde satın aldığı 16 bin 670 metrekarelik arsasının 13 bin metrekaresine yol yapıldığını haber aldı.

Avukatı Tevfik Buğdağcı aracılığıyla 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı yer mahkemesiyle arsasının 13 bin metrekarelik kısmında yol geçtiğini tespit ettiren Züleyha Schumaher arsasının söz konusu kısmını kapattı.

"Bu cadde tapulu arazimiz olduğu için kapatılmıştır" yazısı asılarak ve kum dökülerek kapatılan Prof. Dr. Ahmet Ayhan Caddesi'nden geçmek isteyen şoförler mecburen geri döndü.

"‘Bu cadde tapulu arazimiz olduğu için kapatılmıştır’ yazılı tabela koyduk. Burası özel mülk. Özel mülkü kamulaştırmadan kullanamaz" diyen Avukat Buğdağcı, "Belediye isterse, hemen kamulaştırır. Biz de isteriz. Kamulaştırsın, paramızı versin. Belediye, para vermem diyor. Kamulaştırmam diyor. Ama kullanacağım diyor. Böyle bir şey olmaz. Sizin evinize adamın biri gelse 3 oda 1 salon olan evinizin bir odasına ben oturacağım derse, oturun mu diyeceğiz?  O yüzden belediyenin yaptığı hukuka aykırıdır. Son 5 yıl kira bedeli için ecrimisil davası açtık. Burası Bosna Hersek Mahallesi ile Organize Sanayi Bölgeleri arasında bir yoldur" ifadelerini kullandı.

Arsasına Kamulaştırılmadan Yapılan Yolu Kapattı Sürücüler Geri Döndü