Arslanbek Sultanbekov Ankara'da: 'Yunus Bir Söz Söylemiş' 

TAKİP ET

Nogay sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Ankara'da konser verdi. 

Nogay Türkü sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Yunus Emre'nin şiirlerini besteleyerek ortaya çıkardığı "Yunus Bir Söz Söylemiş" albümünün tanıtım konseri için Ankara'da müzikseverlerle bir araya geldi. Albümün yapımcılığını, dünyanın birçok ülkesinde yürüttüğü Türkçe öğretimi faaliyetleriyle bilinen Yunus Emre Enstitüsü üstlendi. 



Erşan Yürek'in orkestrayı yönettiği konserde Ayşenur Atalay, Bora Akın, Eren Tatlı, Fatma Nur Çalık ve Julianna Agocs vokaldeydi. Sazlarda Sinan Gönültaş, Akdeniz Erbaş, Erjan Arkabayev, Abdullah Köse, Gregor Agocs, Büşra Sevim, Efe Bilgin, Emre Sazak, Erşan Yürek, Oğuzhan Uzun, Sinancan Özkemahlı, Şeref İşler, Suat Kuş, Süleyman Ali Ünver, Tolga Saraçoğlu, Ufuk Önder Serdar ve Oğuzhan Öztürk gibi isimlerin bulunduğu konserde solist, elbette, Arslanbek Sultanbekov idi. 

Programda ilk olarak "Ah Nideyim Ömrüm Seni" parçasının klibinin gösterimi yapıldı.

 
Bunun ardından bestesi Arslanbek Sultanbekov'a, güftesi ise Yunus Emre'ye ait olan "Bana Seni Gerek Seni", "Dosttan Haber Geldi Bana", "Sen Derviş Olamazsın" gibi eserler seslendirildi. Ayrıca Özhan Eren'in bestesiyle "Yalan Dünya", Erjan Akbayev'in bestesiyle şiiri Dede Korkut'a ait olan "Ağaç Ağaç", sözleri Suyun Kapaev'e ait ve müziği anonim olan "Nogay Kız" ve sözleri Asan Kaygı'ya, müziği Arslanbek Sultanbekov'a ait olan "Asıl Tas" gibi eserler icra edildi.
 
Macaristan'dan gelen Gregor Agocs ile "Tüs" parçasını birlikte icra eden Arslanbek Sultanbekov, Macar ve Türk halk müziği parçaları "Veres Az Eg" ve "Dere Tepe Düz Olsa" parçalarını sundu. Sultanbekov bunun ardından "Türkler Geliyor", "Nogay El" ve Türkiye"de büyük bir üne kavuşmasını sağlayan "Dombıra" şarkısını seslendirdi. Tüm izleyiciler, "Dombıra" parçasına coşkuyla eşlik etti. 

Programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam da iştirak etti.

 

arslanbek sultanbekov ankara yunus bir söz söylemiş konser