Artan Vakaların Ardından Almanya'da Bar ve Restoranlar Kapanıyor

TAKİP ET

Almanya'da federal hükümet ve eyalet yönetimleri, artan Çin virüsü vakalarının ardından 2 Kasım'dan itibaren farklı sektörlerdeki işletmelerin ay sonuna kadar kapatılmasını kararlaştırdı.

Almanya'da federal hükümet ve eyalet yönetimleri, artan Çin virüsü vakalarının ardından 2 Kasım'dan itibaren farklı sektörlerdeki işletmelerin ay sonuna kadar kapatılmasına karar verildi.

Karara göre başta restoranlar olmak üzere gastronomi alanındaki işletmeler 2 Kasım'dan itibaren 4 hafta boyun kapalı olacak. Eğlence sektörü de önümüzdeki haftadan itibaren Kasım sonuna kadar ülke çapında yasaklanacak. Bu önlemden lokanta, bar ve diskoların yanı sıra tiyatro, opera, konserler, fuarlar, sinemalar ve oyun salonları gibi işletmeler de faaliyet gösteremeyecek.

Toplantının ardından yaptığı açıklamada Merkel, alınan tedbirlerin siyasi açıdan da zor bir karar olduğunu, insanları nasıl bir zorlukla yüz yüze kaldıklarının farkında olduklarını ifade ederek "Bunlar katı kararlar. Ama kamusal yaşamın Aralık'ta yeniden tesis edilebilmesi hedefine hizmet ediyorlar" şeklinde konuştu.

Başta restoranlar olmak üzere Kasım sonuna kadar kapalı kalması öngörülen işletmelere finansal destek için 10 milyar euroya varan mali kaynak ayrılmasına karar verildi. İşletmelere yapılacak mali yardımlarda Kasım 2019'daki ciroları baz alınacak. Çalışan sayısı 50'yi geçmeyen küçük işletmeler ve serbest çalışanlara bu miktarın yüzde 75'i, daha büyük işletmelere yüzde 70'i ödenecek.

Maçlar Seyircisiz Oynanacak

 

Kasım ayı sonuna kadar kararlaştırılan tedibler arasında kamuya açık alanlarda sosyal temas kısıtlamaları da yer alıyor. Kısıtlamlara kapsamında kamuya açık alanlarda en fazla iki ayrı haneden kişiler yan yana bulunabilecek, ancak kişi sayısı 10'u geçmeyecek.

Kapanma önlemleri profesyonel sporu da içeriyor. Alman futbol ligi Bundesliga dahil olmak üzere bütün maçlar seyircisiz oynanacak. Amatör spor ve hobi sporlarında ise önemli kısıtlamalara gidilecek. Amatör spor faaliyetlerinin yanı sıra yüzme havuzları, sauna, fitnes salonları da Kasım'da kapalı kalacak.

Çocuk yuvaları ve okullar ise açık kalacak, alınacak koruma önlemlerine eyalet yönetimleri belirleyecek.

 

almanya virüs bundesliga tedbir karantina bar lokanta merkel angela merkel