Artık Cumhurbaşkanlığı Onayı Olmaksızın Yardım Yapılamayacak

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yayımladığı kararnameyle bir uygulama daha Saray iznine tabi tutulacak.

Fotoğraf: Vatandaşlar Halk Ekmek kuyruğunda, ucuz ekmek için sırada bekliyor. BirGün'ün haberine göre Resmi Gazete'de AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle yardım yapılması Cumhurbaşkanlığı iznine bağlandı.

Yayımlanan kararnameyle birlikte "Devlet yardımlarının daha etkin uygulanması, koordinasyonu, izlenmesi ve değerlendirilmesine" ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Kararnameyle birlikte devlet yardımı uygulamasını yürüten yetkili ve sorumlu kamu kurum ve kuruluşlarıyla kamu işletmeleri, artık yapmak istedikleri yardımlara dair tekliflerini Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na sunacak. Sonra bu teklif yeni kurulacak olan Devlet Yardımları Genel Müdürlüğü'ne aktarılacak ve uygunluk değerlendirmesine alınacak.

Yardım yapacak devlet kurumları yardımlarına ilişkin yıllık izleme raporları hazırlayıp ertesi yılın mart ayı sonuna kadar Başkanlığa sunacak ve Başkanlık bu yardımlara ilişkin değerlendirme raporunu Cumhurbaşkanı'na sunacak.

Devlet Yardımları Genel Müdürlüğü'ne 117 kişilik kadro tahsis edilecek, Genel Müdürlük yardımları izleyip değerlendirme raporlarını hazırlayacak ve kurumları koordine edecek.

artık cumhurbaşkanlığı izin almaksızın yardım yapılamayacak