Artvin'de 6 Aylık Kuduz Karantinası

TAKİP ET

Artvin'in Arhavı ilçesindeki Yolgeçen köyünde, M.G. isimli vatandaş, sahiplendiği sokak köpeği tarafından ısırıldı. Sahibini ısıran köpeğin bir süre sonra ölmesinin ardından yapılan araştırmada köpeğin kuduz olduğu tespit edilmesiyle 3 köy karantinaya alındı.

Artvin'in Arhavı ilçesindeki Yolgeçen köyünde, M.G. isimli vatandaş, sahiplendiği sokak köpeği tarafından ısırıldı. Sahibini ısıran köpeğin bir süre sonra ölmesinin ardından yapılan araştırmada köpeğin kuduz olduğu tespit edildi.

Artvin'in Arhavi ilçesinde yer alan Yolgeçen, Kavak ve Ulaş köyleri 6 aylığına kuduz karantinasına alındı.

Köpeğin boynunu sıkan tasmayı açmak için yanına yaklaştığında köpeğin saldırısına uğrayan M.G., vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. M.G., Rize Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınırken veteriner hekim kontrolünde tedavisi yapılan köpek olaydan kısa süre sonra öldü. Bunun üzerine şüphelenen Arhavi İlçe Tarım Müdürlüğü, köpeğin leşini otopsi için Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderdi.

Otopsi sonucunun ardından köpeğe 'kuduz' teşhisi konuldu. Yolgeçen, Kavak ve Ulaş köyleri 6 ay süreyle karantina altına alındı. Karantina hayvanları kapsıyor.

artvin kuduz artvin karantina arvahi karantina arvahi kuduz sokak köpeği kuduz başıboş köpek