Artvin'de Yusufeli Barajının Su Seviyesi Yükseldi: Bazı İş Yerleri Sular Altında Kaldı

TAKİP ET

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden baraj projesi nedeniyle eski yerleşim yerleri sular altında kalmaya başladı. Barajın su seviyesinin yükselmesiyle birlikte boşaltma işlemleri devam eden işyerleri de su baskınına uğradı.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden baraj projesi nedeniyle eski yerleşim yerleri sular altında kalmaya başladı. Barajın su seviyesinin yükselmesiyle birlikte boşaltma işlemleri devam eden işyerleri de su baskınına uğradı. Bazı esnaf, taşınma için yeterli süre verilmediğini ve yetkililerin duyarsız davrandığını iddia etti.

Yusufeli ilçe merkezi, baraj projesi kapsamında yedinci kez yeni bir yere taşınmak zorunda kaldı. Ancak taşınma işlemleri tamamlanmadan barajın su seviyesi arttı ve eski yerleşim yerleri sulara gömüldü. Taşınmayan işyerleri de bu durumdan nasibini aldı. Esnaf, eşyalarını kurtarmak için çabaladı.

İşyeri sular altında kalan Nihat Aslan, yaşananlara tepki gösterdi. Aslan, “Bizi canlı canlı suda boğdular. Burada bir hafta izin verselerdi biz bu duruma kalmazdık. Suların ani artışı ve yağmurların bol yağması nedeniyle bir anda sular yükseldi ve biz bu duruma kalmazdık. Bu nedenle de gerekli bürokrasideki insanlarımız duyarlı olmadılar ve duyarsız olduklarından dolayı da bize iki gün, üç gün savakları açsalardı fırsat tanısaydılar bizler de yukarıya rahat çıkardık” dedi.

Aslan şöyle konuştu:

"Burada bir hafta izin verselerdi biz bu duruma kalmazdık. Suların ani artışı ve yağmurların bol yağması nedeniyle bir anda sular yükseldi ve biz bu duruma kalmazdık. Bu nedenle de gerekli bürokrasideki insanlarımız duyarlı olmadılar ve duyarsız olduklarından dolayı da bize iki gün, üç gün savakları açsalardı fırsat tanısaydılar bizler de yukarıya rahat çıkardık. Bizi resmen canlı canlı suyun içinde boğdular. İşyerimizi boşaltıyoruz bakın bütün her şeylerimiz su altında kaldı. Daha önce çıkarırdık ama su aşağıdaydı. Taşınamazdık çünkü burada ahırlarımız var öncelikle 50 tane canlı hayvanlarımızı yukarıya taşıyalım dedik. Bu yüzden de burada geç kaldık ama inanın bu kadar kısa zamanda yükselmesi hiç aklımıza gelmedi. Yetkililerimizden ve bürokrasiden şunu istiyoruz; bu insanları böyle ezmesinler. Yani bir anda suyun bollaşması nedeniyle oldu yoksa biz bu derece mağdur olmazdık."

 

yusufeli Artvin Yusufeli Barajına su bastı