Artvin'de Çıkan Yangın Felaketinin Bilançosu: 60 Ev ve 30 Büyükbaş Hayvan Yandı

TAKİP ET

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde çıkan yangında 60 ev ve 30 büyükbaş hayvanın yandığı ortaya çıktı.

Dün öğle saatlerinde Dereiçi köyünde bulunan ahşap evde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle çevredeki 50 eve sıçramış, köyde çok sayıda ev kül olmuştu.

İtfaiye ekiplerinin müdahele etmeye çalıştığı yangın rüzgarın etkisiyle şiddetlenmiş, yangını söndürme çalışmaları zorlaşmıştı.

Tedbir amacıyla boşaltılan köyde yayılan alevler ekiplerin yaklaşık 8 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınabildi. 

Sabah saatlerinde başlayan yağmur sayesinde tam olarak sönen yangının bilançosu günün ağarmasıyla ortaya çıktı. Yapılan kontrollerde 35 binada bulunan 60 ev ve 30 büyükbaş hayvanın yandığı ortaya çıktı.

 

Yanan Evlerinde Sağlam Kalan Eşya Aradılar

Yangın sebebiyle geceyi dışarda geçiren vatandaşlar, yangının sönmesinin ardından evlerine dönerek sağlam kalan eşya aradı. Kül olan evlerinde yangından kurtulan eşya arayan köylüler gözyaşlarını tutamadı.

Hasar tespit çalışması başlatılan köyde, iş makineleri eşliğinde temizlik çalışmalarına başlandı. Kızılay ekipleri de vatandaşlara su, gıda ve diğer ihtiyaç malzemeleri dağıttı. AFAD ekipleri köyde çadırlar kurdu. Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner ekipleri de yangında yaralanan büyükbaş hayvanlara müdahale etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Yusufeli’ne Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiğini belirtti. Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "AFAD'dan 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildi. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın barınma ve beslenme ihtiyaçları için hazırlıklar tamamlandı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 

 

artvin yangın dereiçi 35 ev büyükbaş hayvan yusufeli