Arutyunyan: Çatışmalar Devam Etseydi Karabağ'ı Tamamen Kaybedecektik

TAKİP ET

Sözde Karabağ Başkanı Arayik Arutyunyan, ateşkes ile ilgili "çatışmalar aynı hızda devam etseydi birkaç gün içinde Karabağ'ın tamamını kaybedecektik" ifadelerini kullandı.

Karabağ'da, Rusya önderliğinde imzalanan anlaşma neticesinde savaş sona erdi. Savaşın sona ermesi ve işgalci Ermenistan'ın yenilgisini kabul etmesi üzerine açıklamalar gelmeye başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Paşinyan, "Ordu, durulması gerektiğini söyledi. Zira sorunlar olmasına rağmen onların çözülebileceğine dair bir umut yoktu, kaynaklar da tükenmişti. Cephede savaşanların yerlerine geçecek birileri yoktu. Savaşanların dinlenme imkanı da olması gerekliydi. Ancak cepheden aylardır ayrılamamış insanlar vardı. Bu nedenle savaşın bir an önce sona erdirilmesi gerekiyordu" ifadelerini kullandı. 

Karabağ'ı Tamamen Kaybedecektik

Sözde Karabağ Başkanı Arayik Arutyunyan ise açıklamasında "Şuşa üzerindeki temel kontrolü 5 Kasım, tam kontrolü ise 7 Kasım itibariyle kaybettik. Vatanımızı kaybetmekte olduğumuzu ve mevcut insan kaynağımız ve teçhizatla savaşmamızın mümkün olmadığına inanmak istemedik. Çatışmalar aynı hızda devam etseydi birkaç gün içinde Karabağ'ın tamamını kaybedecektik" ifadelerini kullandı.

arutyunyan karabağ anlaşma savaş azerbaycan ermenistan rusya