Asansör Faciası Yaşanan Aydın'daki KYK Yurdu'nda Daha Önce De Asansör Düşmüş

TAKİP ET

Aydın'da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalı asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti 15 öğrenci ise yaralandı. Zeren Ertaş'ın geçmişte yine asansörde mahsur kaldığı ve aynı yurtta daha önce de asansör düşme olayının yaşandığı öğrenildi.

Aydın’da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda arızalı asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti 15 öğrenci ise yaralandı. Zeren Ertaş'ın geçmişte yine asansörde mahsur kaldığı ve aynı yurtta daha önce de asansör düşme olayının yaşandığı öğrenildi.

Aydın'da Kız Öğrenci Yurdunda Asansörde Sıkışan Öğrenci Hayatını Kaybetti

Aydın'da KYK Yurdundaki Asansör Faciasını Protesto Eden Öğrencilere Polis Müdahale Etti

KYK ve yurt yönetiminin ihmalleri sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın acılı babası konuştu. Baba Ertaş, “Geçen hafta annesine asansörde kaldığını söylemişti. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın” ifadelerini kullandı.

Bununla beraber KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda çekildiği belirtilen görüntülerden asansör düşme olayının daha önce de yaşandığı öğrenildi.

Sol'un aktardığına göre yurttaki güvenlik görevlilerinin kendilerine "asansörlere binmeyin" diye uyarıda bulunduğunu belirten öğrenciler, "Geçtiğimiz hafta asansör bir anda bir kat boşa düştü. Çok korktuk. Sonra servis falan geldi baktı. Ama güvenlikler bize 'Servis geldi baktı ama siz yine de pek güvenmeyin ne olur ne olmaz kullanmayın asansörü' dedi. Bu dediğim örnek B Blok'ta yaşandı. Birçok öğrenci buna şahittir" dedi.

 

 

 

asansör faciası aydın kyk aydın kyk asansör asansör düştü