Asgari Ücret Bugün Açıklanıyor

TAKİP ET

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dördüncü ve son toplantısını bugün gerçekleştirecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıda, milyonlarca çalışanın merakla beklediği yeni asgari ücret rakamı belirlenecek. Belirlenen rakam, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanacak.

Yeni ücretlerin belirlenmesi sürecinde birçok farklı rakam ortaya atılırken Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği toplantıda asgari geçim tutarı hesabını sunan Türkiye İstatistik Kurumu, ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruşluk ücret belirlemişti.

2020 yılında asgari ücret bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 943 lira, vergiler ve kesintiler düşüldüğünde net 2 bin 324 lira 71 kuruş olarak uygulandı. 

asgari ücret açıklama türkiş türk-iş ergün atalay sendika talep belli oldu toplantı nazmi ırgat ne kadar zam ne kadar zam sigorta işveren işçi sendikası işçi lira kuruş brüt brüt asgari ücret net net asg