Asgari Ücret Kararına DİSK'ten Tepki: Bu Hesap Burada Bitmez

TAKİP ET

Asgari ücret önerisi 3 bin 800 lira olan DİSK'te Başkan Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin 2 bin 825 lira olarak belirlenmesine tepki gösterdi.

Asgari ücret tespit komisyonu toplantısı sırasında Kadıköy Meydanı'nda asgari ücretle ilgili açıklama yapan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 2021 asgari ücretin 2 bin 825 lira olarak belirlenmesine tepki gösterdi. Çerkezoğlu şu ifadeleri kullandı:

"İşçi sınıfı bir kez daha yok sayılmıştır. İşçiler bir kez daha sefalete mahkum edilmiştir. Bu mu adaletiniz, bu mu bu ülkenin tüm değerlerini üreten işçiye emekçiye reva gördüğünüz asgari ücret? Bu asla kabul edilemez. Bu adaletli, insaniyetli, hakkaniyetli değildir."

Çerkezoğlu, konuşmasının devamında "Bu mu adaletiniz, bu mu bu ülkenin tüm değerlerini üreten işçiye emekçiye reva gördüğünüz asgari ücret? Bu asla kabul edilemez. Bilin ki bu hesap burada bitmez" ifadelerine yer verdi.

asgari ücret açıklama türkiş türk-iş ergün atalay sendika talep belli oldu toplantı nazmi ırgat ne kadar zam ne kadar zam sigorta işveren işçi sendikası işçi lira kuruş brüt brüt asgari ücret net net asg